Lover at Harrison Ford (73) beholder Indiana Jones-rollen

Steven Spielberg planlegger en femte film i eventyrserien.

EVENTYRER: Harrison Ford har spilt arkeologiprofessor og eventyrer Indiana Jones i fire filmer. Her fra den foreløpig siste, «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike». Foto: NTB Scanpix
EVENTYRER: Harrison Ford har spilt arkeologiprofessor og eventyrer Indiana Jones i fire filmer. Her fra den foreløpig siste, «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike». Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Harrison Ford virker ikke å ha noen planer om gi seg som actionhelt, selv om han forlengst har passert 70 år.

73-åringen gjentar rollen som Han Solo i den nye «Star Wars»-filmen, og regissør Steven Spielberg forteller at han har alle intensjoner om å ha med seg Ford videre i den andre av rollene han er mest kjent for, nemlig Indiana Jones.

- Jeg tror ikke noen kan erstatte Harrison som Indiana Jones, det tror jeg faktisk aldri kommer til å skje. Det er overhodet ikke min intensjon at en annen skuespiller skal ta over rollen, slik mange skuespillere har vekslet på å spille Spiderman eller Batman, sier Spielberg til filmmagasinet Screen International.

Spielberg planlegger nemlig en femte film i serien om arkeolog og eventyrer Indiana Jones. Den fjerde i rekken hadde premiere i 2008, 27 år etter at Ford spilte Indiana Jones for første gang.

Spielberg, som selv snart fyller 69 år, er for tiden aktuell med thrilleren «A Bridge of Spies». Selv om «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» ikke ble ubetinget hyllet, virker regissøren å ha klokkertro på en ny utgave:

- Det finnes fremdeles flere eventyr enn filmer, og så lenge det finnes flere eventyr har jeg en pisk, en hatt, en skinnjakke og en mann som vet hvordan han får jobben gjort.

I mellomtiden blir Ford altså å se i «Star Wars: The Force Awakens», som har etterlengtet premiere 16. desember.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram