Lover avansert rap

Dr. Dre jobber med et album spekket av stjernegjester som Eminen, 50 Cent og Snoop Dogg.

(Dagbladet.no): Albumet «The Detox» vil ikke være klart før slutten av året, sier plateselskapet til Dr. Dre ifølge MTV.com

Ifølge en av den legendariske hip hop-produsentens medarbeidere i arbeidet med plata, kan fansen vente seg noe helt spesielt.

- Jeg vil beskrive det som det mest avanserte rapalbumet - musikalsk og tekstmessig - vi noensinne vil få sjansen til å lytte til, sier Scott Storch.

Storch har jobbet sammen med Dr. Dre med plata det siste året. Foreløpig er ingen sangtitler fastsatt, og det endelig utvalget av låter er ikke gjort.

- Når jeg jobber med Dre, lager han vanligvis mer enn 100 plater og så plukker han ut favorittene sine. Men det er alle slags nye rytmer her. Han forsøker alltid å være et par skritt foran resten av feltet. Det kommer til å bli masse personlige saker på plata, og en masse «hot sh**», sier Storch.

Som på forrige plate, «2001» fra 1999, vil den nye plata inneholde et bredt register av gjestestjerner. Ifølge Storch vil Eminem, 50 Cent, Snoop Dogg og Knoc-Turn'al være blant de mest kjente navnene sammen med nyere navn som Lloyd Banks, Guvner og Game.

- Hele familien vil være der. Hvis dette ikke det blir det siste Dre-albumet, vil det være et av de siste vi vil få. Så han legger mye i det. Det er et spørsmål om å gi en klassisk opplevelse, sier Scott Storch.

SISTE PLATE? «The Detox» kan bli siste plate fra den prisbelønte produsenten og rapartisten Dr. Dre.