Lover dristigere NRK

- Vi vil gjøre NRKs nyhetsdekning mindre forutsigbar, lover Per-Arne Bjerke, Gro Holm og Anne Cecilie Remen. Trekløveret fikk i går viktige stillinger i statskanalens distrikts- og nyhetsdivisjon.

De tre nyansatte hadde ingen problemer med å stille seg bak følgende improviserte programerklæring:

NRK skal fortsatt være landets ledende nyhetsformidler.

Vi skal bygge en felles identitet og gjøre de ansatte stolte av å jobbe i NRK.

Vi er bedre og skal fortsatt være bedre enn TV2.

Per-Arne Bjerke (50) har fått den nyopprettede stillingen som reportasjeleder på Marienlyst. Stillingen gir ham ansvaret for praktisk talt alle journalistiske ressurser på Marienlyst. Bjerke har en imponerende CV: Han begynte i NRK i 1980, men har også vært redaktør i Romerikes Blad, nyhetsredaktør i Dagsavisen og statssekretær ved Statsministerens kontor. De siste åra har han vært innenrikssjef i nyhetsdivisjonen i NRK.

- Seerne og lytterne vil ikke merke forskjell umiddelbart. Det blir ingen revolusjon, endringene kommer til å skje underveis, sier Bjerke.

Gode fortellinger

Gro Holm (44) kjenner vi fra før. Hun er tilsatt som redaksjonssjef i distrikts- og nyhetsdivisjonens utenriksavdeling. Det siste halvannet året har hun ledet «Redaksjon 21» i tospann med Knut Olsen, men nå overtar hun jobben etter Tomm Kristiansen, som er ny korrespondent i Sør-Afrika.

- Vi vil jobbe for å få fram gode fortellinger om viktige saker, lover Holm.

Dagens Næringsliv

Anne Cecilie Remen (42) skal jobbe med økonomistoff i NRK. Hun overtar jobben som redaksjonssjef i distrikts- og nyhetsdivisjonens økonomiavdeling etter Viggo Johansen, som blir programleder i et nytt magasinprogram fra høsten av. Remen har bakgrunn blant annet fra Dagens Næringsliv.