Lover flere «Red Wedding»-øyeblikk i den nye sesongen

«Game of Thrones»-stjernene til Dagbladet.

NB: Har du ikke sett de tre første sesongene av TV-serien, så er det noen spoilers i denne artikkelen.

LONDON (Dagbladet): - Noe av det som gjør det så gøy å spille i «Game of Thrones», er at rollefigurene stadig utvikler seg i nye retninger. Akkurat som serien selv, sier Nikolaj Coster-Waldau til Dagbladet.

Vi møter ham og flere av de andre stjernene fra HBOs populære serie «Game of Thrones» på et hotell i London. I dag har sesong fire av fantasyserien premiere utenfor USA, og forventningene er skyhøye blant fansen - ikke minst fordi produsentene har varslet at sesongen vil by på de mest sjokkerende scenene hittil.

Forandret karakter
Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller Jaime Lannister, en av dem som virkelig har forandret seg mye siden første episode. Den inneholdt - som mange vil huske - den ikke veldig sympatiske scenen der han dytter et barn ut av et vindu, etter å ha blitt fersket i å ha sex med søstera si.

Men etter en dramatisk hendelse i forrige sesong, begynte han å endre karakter og oppføre seg som en nokså ålreit fyr. Når vi møter ham i London, har han klippet håret kort. 

- Han vil rydde opp livet sitt, og hårklippen er en del av det. Jeg liker det, sier Coster-Waldau.

- Hvordan er det å spille en så kompleks karakter?

- Jaime er en veldig konfliktfylt mann. Han er et produkt av sin oppvekst, og har gjort noen valg han må stå til ansvar for. Det er en fantastisk rolle, sier han.

- Jeg har lite til felles med Jaime, men jeg kan kjenne meg igjen i noe: Det finnes ikke noe verre enn å gå inn i et rom der alle forbinder deg med én ting. Han kan ikke fordra å bli kalt «The Kingslayer», for det er ikke slik han ser seg selv i det hele tatt, sier han, og viser til kallenavnet Jaime har fått etter å ha tatt livet av den gamle kongen.

Lover flere sjokk
Han er fascinert av hvor mye engasjement serien har skapt, særlig i forbindelse med forrige sesongs «Red Wedding»-episode, der flere av hovedpersonene brått ble drept. På Youtube ligger videoer av gråtende og gispende fans som ser episoden for første gang.

LOVER FLERE SJOKKSCENER: Gwendoline Christie (Brienne of Tarth, t.h.) gråt da hun så den såkalte red wedding-scenen forrige sesong. Hun mener det er mange flere slike scener i vente. Her sammen med Natalie Dormer, som spiller Margaery Tyrell. Foto: HBO
LOVER FLERE SJOKKSCENER: Gwendoline Christie (Brienne of Tarth, t.h.) gråt da hun så den såkalte red wedding-scenen forrige sesong. Hun mener det er mange flere slike scener i vente. Her sammen med Natalie Dormer, som spiller Margaery Tyrell. Foto: HBO Vis mer

- Det var morsomt å se videoene på Youtube, de viser at folk virkelig investerer i karakterene, sier Coster-Waldau.

Gwendoline Christie, som spiller Brienne i serien, forteller at hun selv gråt da hun så scenen.

- Jeg ble veldig grepet av det, også av det at vi ikke skulle få jobbe med de folka igjen. De gjorde en fantastisk jobb med den scenen, sier Christie.

- Blir det noen scener av Red Wedding-kaliber i den nye sesongen? prøver vi oss.

- Åja, mange! svarer hun kjapt.

- Noen som fikk dere til å gråte?

- Jeg gråter aldri, sier Coster-Waldau kontant, hvorpå Christie gapskratter.

Hemmelighetsfulle
Aidan Gillen, som spiller Petyr «Lillefinger» Baelish, tror at også denne sesongen vil sjokkere seerne.

- Det blir mer intenst for hver sesong, ettersom spillere elimineres og alt veves tettere sammen. Jeg tror alle sesongene har hatt sine sjokkerende scener, ta for eksempel halshuggingen av Ned Stark i den første. Så ja, sannsynligvis blir det noen denne gangen også, sier han lurt.

PREMIEREKLAR: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller Jaime Lannister i tv-serien «Game of Thrones». Dagbladet møtte ham og flere av de andre stjernene i London, i forbindelse med lanseringen av fjerde sesong. Foto: HBO
PREMIEREKLAR: Danske Nikolaj Coster-Waldau spiller Jaime Lannister i tv-serien «Game of Thrones». Dagbladet møtte ham og flere av de andre stjernene i London, i forbindelse med lanseringen av fjerde sesong. Foto: HBO Vis mer

Noe konkret vil ingen av dem ut med. De vokter seg for å røpe hva som vil skje, til tross for at serien bygger på de bestselgende bøkene til George R.R. Martin, med handlingsreferat lett tilgjengelig på nettet. Blant de aller mest hemmelighetsfulle er Sibel Kekili, som spiller Shae, elskerinnen til seerfavoritten Tyrion.

- Åh, det er så vanskelig å ikke si noe, det er som å leke katt og mus. Vennene mine har til og med prøvd å betale meg for å fortelle dem ting, sier hun.

Men også skuespillerne er spente på å få vite hva som skjer videre i serien. Når de får utdelt et nytt manus, blir det stille på settet, forteller Liam Cunningham, som spiller sjømannen Davos.

- Det hender vi får hakeslepp når vi leser manus. Med en gang vi får det i hendene, setter vi oss ned og leser. Det er nesten like spennende som å se det hele på TV, sier han.

VANSKELIG Å HOLDE TETT: - Vennene mine har til og med prøvd å betale meg for å fortelle dem ting, sier Sibel Kekili, som spiller Shae. Foto: HBO
VANSKELIG Å HOLDE TETT: - Vennene mine har til og med prøvd å betale meg for å fortelle dem ting, sier Sibel Kekili, som spiller Shae. Foto: HBO Vis mer