Lover flere spill til PlayStation 3

Sony vil ha 380 spill til neste år.

(Dagbladet.no): Det er gjerne to argumenter PlayStation 3-kritikere har brukt i sin klagesang: For høy pris, og for få spill.

Nylig gikk Sony ut og fortalte at de tenker å justere ned prisen for å møte forbrukernes krav.

Nå melder også selskapet at de akter å øke produksjonen av spill kraftig i tiden som kommer, melder Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået gjør Sony dette for å kontre det labre salget av PlayStation 3.

- Over 200 fullprisspill og 180 nedlastbare spill vil være sluppet til PS3 i inneværende år og frem til neste mars, skal Sony Computer Entertainment-president Kaz Hirai ha sagt til businessavisa Nikkei.

Totalt utgjør dette 380 spill, men det sies lite om det innebærer samme spill utgitt i flere regioner. Nikkei skriver at det nå er 60 spill og 50 nedlastbare spill tilgjengelig for PS3 på verdensbasis, noe som kan tyde på en viss overlapping.

Hirai skal også ha uttalt at Sony nå skal jobbe tettere med spillutgivere rundt markedsføring av spillene, både med arrangementer og butikkmateriale, for å støtte en økt utgivelsesflyt av spill.

TRAPPER OPP: Den nye Sony-bossen Kaz Hirai (til venstre) lover nå det skal bli flere spill tilgjengelig til PlayStation 3. Til høyre står Ken Kutaragi, som regnes som hjernen bak PlayStation. Denne uken tok han farvel med Sony, og gikk over i pensjonistenes rekker. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AP/SCANPIX
TRAPPER OPP: Den nye Sony-bossen Kaz Hirai (til venstre) lover nå det skal bli flere spill tilgjengelig til PlayStation 3. Til høyre står Ken Kutaragi, som regnes som hjernen bak PlayStation. Denne uken tok han farvel med Sony, og gikk over i pensjonistenes rekker. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AP/SCANPIX Vis mer
FÅR FLERE SPILL: PlayStation 3.