Lover helvete

MALAYSIA (Dagbladet): I morgen går startskuddet for innspillingen av den tredje utgaven av Ekspedisjon Robinson. - Det skal bli et helvete på jord, smiler programleder Christer Falck. For han kjemper om TV-seerne.

Her er deltakerne

Presset TV3 prøver igjen

- Det blir mye tøffere i år, sier programleder Christer Falck. Han og informasjonssjef i TV3, Marianne Melfald, har nettopp vist oss rundt på de to strendene deltakerne skal bo på. Strendene er små, smale og ekstremt varme. I bakgrunnen er det bare bush. Og i bushen er det slanger og edderkopper. Noen av dem giftige. Hva øya heter er veldig hemmelig. Den ligger et sted utafor Malaysias østkyst og det er ikke den samme som ble brukt i fjor.

- Denne øya er mye verre. Stranda er mindre, det er mer sumpterreng, flere krypdyr, masse sandfluer og til og med en flaggermusgrotte, sier Christer og viser vei bort til grotta.

Blod og tårer

Der er det ingen flaggermus å se, bare noen svaler. Øya årets deltakere skal bo på, har også vært vurdert tidligere, men har da blitt avskrevet som for risikofylt. Informasjonssjef Melfald forklarer årets valg med at produksjons- og sikkerhetsteamet har opparbeidet mer kompetanse, og at Robinson-ekspedisjonens appell hos tv-seerne avhenger av en viss fornying fra år til år.

Det er i det hele tatt ikke mangel på øde øyer her nede, men denne er altså blant de verste. Det er ekstremt varmt, det er ekstremt høy luftfuktighet og det er - i sannhetens navn - ekstremt lite å finne på. Når de 16 deltakerne ankommer byen Mersing på Malaysias østkyst i morgen, aner de ingenting om hva som venter dem. De aner heller ikke at det blir kuttet drastisk i både matrasjoner og utstyr. TV3 vil ha mer action, og det kan det tenkes at de får. Deltakerne får nemlig ikke med seg noe utstyr på øya denne gangen, bare halvfabrikata.

- Har du sett Cast Away? Ikke? Der lager i hvert fall Tom Hanks en kniv av et par skøyter som kommer drivende i en kasse. Omtrent sånn blir det på Robinsonekspedisjonen i år. Deltakerne må rett og slett bare finne ting de kan bruke, sier informasjonssjef Melfald. Christer Falck supplerer:

- Det er fire grunnprinsipper for denne produksjonen: Ikke mat, ikke søvn, ikke utstyr, ikke informasjon. Så smiler han igjen og sier at han gleder seg til programlederjobben.

Premiepenger

I slutten av juni reiser produksjonsteamet og deltakerne tilbake til Norge. Da har en av deltakerne med seg en kvart million i premiepenger. Christer Falck har blitt enda brunere og tjent en god slump penger, selv om han ikke får lov til å si hvor mye. Og produksjonsteamet har med seg 800 opptakstimer skal klippes ned til 13 timers tv-underholdning til høsten.

TØFF I SYDEN: Programleder Christer Falck lover en tøffere Robinson-konkurranse enn noen gang tidligere.Foto: ESPEN RØST S.