Lover mer føling

Selv om prinsesse Märtha og Ari Behn skal flytte til New York til høsten, lover Ari at de kommer hjem neste sommer for en ny runde med Føling i fjæra på Hankø.

HANKØ (Dagbladet): -  Jeg er lykkelig, men utmattet. Festivalen har vært en kjempesuksess, og alle de involverte har gjort en utrolig bra innsats. Allerede onsdag, da vi gikk ned for å se på Sondre Lerche i fjæra, bestemte vi oss for å gjenta dette neste år, avslører en sliten Ari Behn.

Hardt arbeid

Sammen med hotelldirektør Harald Forsberg på Hankø Fjordhotell og filmekteparet Veslemøy og Harald Zwart, har han hatt ei slitsom, men underholdende uke på Hankø med å arrangere kulturfestivalen Føling i fjæra. Som så mange andre førstegangsarrangører hadde han ingen anelse om hvor mye arbeid dette egentlig innebar.

-  I natt var jeg oppe til halv sju for å rigge ned scenen, og tre timer seinere måtte jeg stå opp igjen for å lempe mer utstyr. Dette er fjerde dagen på rad jeg sover tre timer. Heldigvis har Harald og Veslemøy god erfaring med store produksjoner. Uten dem hadde dette aldri gått, ler han.

Kulturformidler

Også prinsesse Märtha har vært til stede hele tida, men Ari er veldig klar på at Märtha har deltatt på festivalen som kulturformidler, ikke for å representere kongehuset, og at hun ikke har noe med selve arrangeringen å gjøre. Han er likevel ikke sein om å trekke fram hennes eventyrstund med barna inne i skogen som et av festivalens høydepunkt.

-  Jeg er vilt forelsket i min kone, og hun overrasker meg stadig. Jeg visste at hun var flink til å fortelle eventyr, men det hun leverte den kvelden gjør at selv jeg går tom for superlativer. Lokalbefolkningen har nå døpt om stedet til eventyrlunden, forteller Ari.

Til New York

Resten av sommeren skal Ari, Märtha og Maud Angelica tilbringe på familiens hytte på Hankø, men i oktober flytter de til New York på ubestemt tid. Nye impulser, dragning mot metropollivet og et hjerte som banker for New York er noen av grunnene til at det ble akkurat denne byen.

-  Vi føler oss begge veldig hjemme i New York, så valget var lett. Det er viktig for oss å bo noen år i utlandet nå som barnet vårt fortsatt er lite. Vi er opptatt av at hun skal gå på norsk skole, så vi kommer til å flytte hjem før den tid, forteller Ari.

Selv om familien skal flytte til utlandet, lover Ari at de er tilbake på Hankø i mai, så det blir god tid til å arrangere neste års Føling i fjæra.

-  Vi kommer til å jobbe enda mer med å utvikle biten med å iscenesette hele øya. Målet vårt er å gjøre Hankø til en opplevelsesøy for alle generasjoner.

Ny roman

Egentlig hadde Ari planlagt å skrive på sitt nye romanprosjekt denne sommeren, men hittil har festivalarrangeringen tatt all tid.

-  Jeg må le av det selv. Planen var å ha en rolig ferie og jobbe med boka mi, i stedet endte jeg opp med å invitere alle ut hit. Men det har vært kjempegøy, og jeg gleder meg allerede til neste år.

PÅ FARTEN: Ari Behn puster sliten, men fornøyd ut etter ei vellykket festivaluke. Mellom flytting og bokskriving skal han begynne planleggingen av neste års «Føling i fjæra».