Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lover metal i rockemuseet

Museumsjefen svarte leserne.

(Dagbladet.no): Arvid Esperø (56) blir prosjektleder for det kommende rockemuseet - eller «opplevelsessenter for pop og rock i Trøndelag», opplyser kulturdepartementet i en pressemelding.

Esperø kommer fra en stilling som prosjektleder i NRKs kulturavdeling, der han blant annet gjorde seg bemerket som en av skaperne bak serien «Norsk rocks historie».

- Rock er viktig

- Det engasjementet som vi møtte da vi laget serien viser at det er et stort behov for et slikt opplevelsessenter, sier Esperø til Dagbladet.no.

Engasjementet starter 1. august, og da vil Esperø være på plass i Trondheim.

- Rock var kanskje det viktigste kulturuttrykket i det forrige århundret, og det er nå en hel generasjon med norske musikere som får en fortjent anerkjennelse. Det viktige er at dette museet skal opp og stå, sier Esperø.

Ifølge Adresseavisen var det 24 søkere til stillingen. Esperø var en av dem som ikke ønsket at departementet skulle offentliggjøre hans søknad.

Bakgrunn fra raddisrocken

ETT SKRITT NÆRMERE MUSEUM: Trond Giske har ansatt Arvid Esperø som prosjektleder for rockemuseet.
ETT SKRITT NÆRMERE MUSEUM: Trond Giske har ansatt Arvid Esperø som prosjektleder for rockemuseet. Vis mer

- «Rockemuseet» har jo vært gjenstand for debatt en stund nå. Har du noe å si til dem som mener norsk rock har en for fattig historie til at det er noen vits med et slikt opplevelsessenter?

- Nei, det er helt legitimt å være uenig i at vi trenger dette. Det er bra at vi får debatt, sier Esperø.

56-åringen har ifølge diskografi.no selv en aktiv karriere bak seg i norsk musikkliv - blant annet som produsent for Vømmøl Spellemannslag, Bakklandet bassangforening, og Arbeidslaget, samt som tekniker og produsent på «Sammen for livet».

Han har også vært direktør og konstituert teatersjef ved Hålogaland Teater og daglig leder for plateselskapet Mai AS. Esperø har også arbeidet med kulturprogrammet under OL på Lillehammer i 1994.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling