DEBATT

Debatt: #metoo

Lover mot lovbrudd

Arbeidsgivere som tidligere ikke har reagert, bør nå vite bedre.

SVARER: Tone W. Trøen svarer på innlegget fra Anette Trettebergstuen om #metoo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SVARER: Tone W. Trøen svarer på innlegget fra Anette Trettebergstuen om #metoo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Gjennom kampanjen #metoo har vi fått høre mange sterke og rystende historier om hvordan kvinner utsettes for trakassering og overgrep. Ønsket om å forhindre flere #metoo-historier er naturlig.

For politikere kan det også inkludere et ønske om å lage flere lover. Anette Trettebergstuen etterlyser i Dagbladet 30. november tiltak og skjerpet lovverk fra Regjeringen.

Etter hva jeg har lest, så har de fleste historiene som har kommet fram vært lovbrudd. Utfordringen er at de ikke har blitt anmeldt, og at det ikke har fått konsekvenser for den som trakasserer.

Å snakke om det er første skritt på veien for å gjøre noe med det. Det gjør det lettere å varsle, gi beskjed og snakke om det. Ved at statsministeren og vi som politikere støtter opp om kampanjen bidrar vi til mer åpenhet og økt bevissthet rundt å forebygge og motvirke trakassering.

Arbeidsgivere som tidligere ikke har reagert, bør nå vite bedre. Kvinner og menn som opplever å bli trakassert, vet nå at de kan melde fra om det med hevet hode.

Selv de øverste sjefene har noen de små svare til når anklagene kommer. Framover bør ledere og påtalemyndighetene også få beskjed og mulighet til å rydde opp.

Jeg er uenig i at det er å individualisere ansvaret å be bransjene om å følge opp tryggheten til sine ansatte. Jeg ser også gjerne flere filmer med og av dyktige kvinner, men jeg vil at de og dem rundt skal være trygge på at de er der nettopp fordi de er dyktige, og ikke fordi de er kvinner.

Da står de også tryggere når noen forsøker å trakassere.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer