Joralf Gjerstad sammen Margreth Olin på eldrehjemmet i Snåsa . Filmen " Mannen fra Snåsa " er nominert for Amanda - pris senere i august
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Joralf Gjerstad sammen Margreth Olin på eldrehjemmet i Snåsa . Filmen " Mannen fra Snåsa " er nominert for Amanda - pris senere i august Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Lover real Amanda-fest: - Det blir sist hjem fra nachspiel, det har vi vært før

Snåsamannen vil lage flere filmer med Margreth Olin. 

(Dagbladet): - Om vi får en pris, skal den inngå i barndomshjemmet til Joralf. Så om folk synes det er fint med en Amanda på Snåsa, må de stemme nå, sier Margret Olin.

Filmskaperen fulgte 90-åringen, som er aller best kjent som Snåsamannen, med kamera i ett år for å lage filmen «Mannen fra Snåsa».

Stem på Folkets Amanda nederst i saken.

Nominert

Siden filmslippet i januar har hele 170 000 nordmenn benket seg foran kinolerret landet over for å se hva som skjer i møtet mellom Snåsamannen og ti utvalgte personer.

Nå er «Mannen fra Snåsa» nominert til den gjeveste av Amanda-prisene, Beste norske kinofilm. Den er også blant filmene som folk kan stemme på som sin favoritt i Folkets Amanda på Dagbladet.no.

Gjerstad vil imidlertid ikke «spå» sine egne vinnersjanser.

- Nei, det kan jeg ikke si noe om. Men ærligheta rår i den filmen. Det er en god film, og kanskje landets beste. Jeg er glad for at den får sånn hyllest over hele landet. Det finnes ikke en bygd eller by som ikke vet hvem Snåsamannen er, sier Gjerstad i et lengre intervju med Dagbladet fra Snåsa sjukeheim.

Gjerstad vil gjerne lage mer film med Olin.

- Ja, gjerne, det kommer an på deg det, sier han og snur seg mot Olin. Hun ler og parerer:

- Det får bli en komedie, en komedie fra sjukeheimen.

Lover fest

Filmpremieren i Oslo var så morsom at det ga Gjerstad mersmak. Nå skal han, og alle de ti som er å se i filmen, opp til Haugesund for Amandapris-utdelingen.

Håpet er å få en Amanda.

- Uansett om det blir pris eller ikke, så blir det fest. Fest er vi gode på. Det blir sist hjem fra nachspiel, det har vi vært før, sier Margreth Olin.

Hvilken film har vært din favoritt dette året? Gi din stemme til Folkets Amanda under.