Lover real Amanda-fest: - Det blir sist hjem fra nachspiel, det har vi vært før

Snåsamannen vil lage flere filmer med Margreth Olin. 

Joralf Gjerstad sammen Margreth Olin på eldrehjemmet i Snåsa . Filmen " Mannen fra Snåsa " er nominert for Amanda - pris senere i august
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Joralf Gjerstad sammen Margreth Olin på eldrehjemmet i Snåsa . Filmen " Mannen fra Snåsa " er nominert for Amanda - pris senere i august Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Om vi får en pris, skal den inngå i barndomshjemmet til Joralf. Så om folk synes det er fint med en Amanda på Snåsa, må de stemme nå, sier Margret Olin.

Filmskaperen fulgte 90-åringen, som er aller best kjent som Snåsamannen, med kamera i ett år for å lage filmen «Mannen fra Snåsa».

Stem på Folkets Amanda nederst i saken.

Nominert

Siden filmslippet i januar har hele 170 000 nordmenn benket seg foran kinolerret landet over for å se hva som skjer i møtet mellom Snåsamannen og ti utvalgte personer.

Nå er «Mannen fra Snåsa» nominert til den gjeveste av Amanda-prisene, Beste norske kinofilm. Den er også blant filmene som folk kan stemme på som sin favoritt i Folkets Amanda på Dagbladet.no.

Gjerstad vil imidlertid ikke «spå» sine egne vinnersjanser.

- Nei, det kan jeg ikke si noe om. Men ærligheta rår i den filmen. Det er en god film, og kanskje landets beste. Jeg er glad for at den får sånn hyllest over hele landet. Det finnes ikke en bygd eller by som ikke vet hvem Snåsamannen er, sier Gjerstad i et lengre intervju med Dagbladet fra Snåsa sjukeheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer