Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernekamp 2018

Lover spanske hofter på scenen i «Stjernekamp»: - Jeg har fått fripass til å flørte med gutta

Ulrikke Brandstorp skal synge «Despacito» i gruppeoppgaven i kveld, og har fått et litt uventet råd.

BRENNHETT: DESPACITO: Ulrikke Brandstorp lovte både hofter og «blikking» fra scenen under framføringen av «Despacito». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BRENNHETT: DESPACITO: Ulrikke Brandstorp lovte både hofter og «blikking» fra scenen under framføringen av «Despacito». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trodde kanskje du hadde sett alt? Ikke før du har sett kveldens «Stjernekamp», der halvparten av deltakerne skal framføre den hysteriske landeplagen av ei K-poplåt som herjet hitlistene i 2012, nemlig «Gangnam Style» av den koreanske artisten PSY.

- Det er en gavepakke å få lov til å framføre Gangnam Style på koreansk, på NRK i beste sendetid. Det er en helt absurd situasjon å befinne seg i. Men vi skal hoppe i det og sørge for at låten gjør jobben for oss, sier Heine Totland til Dagbladet.

I kveld ruller det sjette programmet av årets «Stjernekamp» over tv-skjermer i det ganske land. Seks deltakere er igjen - og konkurransen settes nå i et helt nytt gir.

Det innebærer blant annet at det blir flere oppgaver til hver av deltakerne. I kveld skal alle levere hvert sitt bluesbidrag, samtidig som de har fått en gruppeoppgave å jobbe med denne uka. Det kulminerer i de to gruppeopptredener på scenen i kveld, der deltakerne skal synge og danse seg gjennom hver sin globale hitlåt.

Det er Ella Marie Hætta Isaksen og Ole Børud som skal framføre den koreanske megahiten sammen med Heine Totland.

Dagbladet besøkte artistene backstage på Fornebu. Se Ole Børud rappe på koreansk og danse den kjente «Gangnam Style»-dansen i denne videoen!

BACKSTAGE: Dagbladet har vært backstage og snakket med noen av artistene om kveldens gruppeoppgave. Ole Børud viser fram sine beste «Gangnam Style»-moves. Mens Ulrikke Brandstorp har satt seg et mål om å flørte mest mulig i kveld. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen Vis mer

- Har hatt mareritt

Den andre halvparten av deltakerne skal levere fløyelsmyke flø(r) tepus-toner med en låttekst som nesten grenser opp mot mykpornografisk innhold - hadde man bare forstått hva Luis Fonsi og Daddy Yankee faktisk synger. Låten «Despacito» er vel så kjent for remiksen fra 2017, der Justin Bieber bidrar med et par vers.

Det er Chris Holsten, Alexander Pavelich og Ulrikke Brandstorp som skal framføre «Despacito» i kveld. Brandstorp forteller til Dagbladet at de har pugget tekst sammen hele uka.

- Jeg trodde opera var heftig, men denne uka har det gått i ett hver dag. Jeg har hatt mareritt. Det har vært så sykt mye. På onsdag trodde jeg det var tirsdag, og da jeg innså at jeg hadde en hel dag mindre å øve på, fikk jeg hjertet i halsen, sier hun.

- Fripass til å flørte

Mesteparten av teksten i «Despacito» er på spansk. Derfor har trioen fått hjelp av ei spansktalende dame til å oversette teksten. Men samtidig har Ulrikke fått et litt uventet råd:

- Jeg har fått fripass til å flørte med gutta. Dama som hjalp oss sa at her er det bare å flørte i vei. Så da tenker jeg at jeg bare må gjøre det, sier hun.

DESPACITO: Ulrikke Brandstorp fikk skryt fra dommerne for sin opptreden i gruppeoppgaven. - Dette var det Shakira-fakter over, sa gjestedommer Cecilie Asker. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DESPACITO: Ulrikke Brandstorp fikk skryt fra dommerne for sin opptreden i gruppeoppgaven. - Dette var det Shakira-fakter over, sa gjestedommer Cecilie Asker. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«Despacito» er en låt som mange forbinder med flørt og romantikk. Oversatt til engelsk lyder et par av strofene i teksten: «Let me trespass your danger zones / Until I make you scream / And you forget your last name / Slowly». Skal vi tro Ulrikke, er det ikke bare henne vi kan forvente flørtende gester fra i kveld.

- Det er en ganske heftig tekst. Men jeg klarer å holde meg alvorlig da jeg skal formidle den. Jeg må bare gå inn for det. Men gutta lever seg virkelig inn i det, sier hun, og utdyper:

- Det er hofter og blikk, og blunking, styring og ordning. De har overrasket meg veldig. De tar det veldig seriøst, men gjør det med et glimt i øyet.

Til Dagbladet lover Chris Holsten at han skal «blikke» så mye som mulig fra scenen i kveld.

- Det skal bli ordentlig svett stemning oppe på scenen i dag. Ulrikke er ordentlig senorita i dag, og det kommer til å bli mye armer og bein til folket, sier han.

- Min «guilty pleasure»

Å skulle synge en sang på koreansk kan høres ut som en avskrekkende oppgave. Men for Heine Totland kunne ikke oppgaven vært stort bedre - han kunne nemlig hele «Gangnam Style» fra før.

- Det er jo tidenes lykketreff for meg. Jeg har lært meg den fordi jeg synes den er ganske kul. Det er en slags «guilty pleasure» for meg. Jeg hadde en idé om at den kunne være ganske kul hvis man spiller den live, forteller han.

Den koreanske monsterhiten skal nemlig være med i den nye forestillingen til Heine Totland og Gisle Børge Styve, som skal settes opp i Bergen i høst, og på Latter til våren.

Heine Totland forteller at han har brukt masse tid på å øve inn den koreanske låtteksten, mutters alene. Derfor kunne han den allerede før ukas gruppeoppgave ble gjort kjent.

- I forhold til resten av gjengen lå jeg veldig godt an. Da vi fikk høre hvilken låt vi skulle synge, fikk jeg hjertebank. Det beste var å se trynene deres da jeg begynte å rappe den teksten. De begynte å hoppe av glede begge to. Da skjønte de at de hadde spart seg for masse tid, sier han.

- Ser ut som flykrasj

For det er ikke bare-bare å skulle lære seg teksten på en låt som er skrevet på et språk som ikke engang bruker samme alfabet som vi gjør her i Vesten.

GANGNAM STYLE: Ella Marie, Ole og Heine framførte «Gangnam Style» med koreografi fra musikkvideoen som gikk som en farsott over verden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GANGNAM STYLE: Ella Marie, Ole og Heine framførte «Gangnam Style» med koreografi fra musikkvideoen som gikk som en farsott over verden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hvis du googler, finner du versjoner med våre bokstaver. Men det ser bare ut som et flykrasj. Jeg hadde lært meg setningene med fonetisk alfabet, og det hjalp de andre veldig, forklarer han.

I tillegg til at språket må sitte i kveldens låter, skal artistene også gjennomføre koreografi fra «Gangnam Style»-videoen.

- Målet mitt er at, en eller annen plass i Korea på et eller annet tidspunkt de neste ukene, sitter PSY og ser oss på YouTube, og blir stolt. Det er mitt personlige mål. Jeg vil at PSY skal ringe meg og si: «I am very proud of you», sier Heine.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!