KOMMENTARER

Donald Trump blir president

Lovet å tømme sumpen, tok med seg en ny på flyttelasset

I dag inntar han byen han hater. Mandag kaster han ut pressen og forgjengerens politikk.

DU ER HISTORIE:  Donald Trump på besøk hos president Barack Obama i Det hvite hus etter valget. Nå lover Trump å rasere Obamas politiske arv med et pennestrøk allerede på mandag.  REUTERS/Kevin Lamarque
DU ER HISTORIE:  Donald Trump på besøk hos president Barack Obama i Det hvite hus etter valget. Nå lover Trump å rasere Obamas politiske arv med et pennestrøk allerede på mandag.  REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON DC (Dagbladet): Den enkleste måten å reise rundt i den amerikanske hovedstaden på når Donald J. Trump i dag blir tatt i ed, er å ta metroen. Den er sikker, effektiv og har ekstra avganger under innsettelsen. Det den ikke har er et metrokort med bilde av Donald Trump på.

Da Barack Obama ble sverget inn, både første og andre gang, ble det utstedt egne kort i anledningen, og de ble svært populære samleobjekter. Ikke overraskende; passasjerene var blant hans største fans. Men denne suksessen har metroen droppet i år. De fleste av kundene synes ikke den nye beboeren i 1600 Pennsylvania Avenue er mye å samle på. Den følelsen er gjensidig.

Trump vant valget ved å hate Washington og alt byen står for. Han har knapt vært innom siden han ble valgt 9. november og har i stedet beordret Washington til sin residens på 5. Avenue. På en god dag, kunne han til og med ta imot en briefing fra sine kommende undersåtter, bare den ikke var for lang. Likte han ikke det han hørte, fikk de høre det på twitter etterpå i sedvanlig korte og upresise vendinger. Fake news. Nazi Germany. Sad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer