Lovforbud mot paparazzier

De amerikanske Hollywood-stjernene har vunnet en viktig seier som beskytter dem mot plagsomme paparazzi-fotografer. Det nye lovforbudet gjelder også på offentlig eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En helt ny lov beskytter nå Hollywoodstjerne mot påtrengende fotografer som fotfølger dem til alle døgnets tider. I forbindelse med prinsesse Dianas død ble det ble spekulert i om det var fotografene som indirekte forårsaket bilkrasjet. I kjølvannet av denne ulykken har filmstjerner som Arnold Schwarzenegger, Tom Hanks og George Clooney drevet intens lobbying for å skjerpe reglene og fotografering.

Psykisk terorr

Resutlatet er at California nå har en av de tøffeste lovene i verden for å værne om privatlivets fred. Lovgivningen kan bli en modell for lignende lover i resten av USA, skriver Electronic Telegraph.

Loven nevner spesielt paparazzier og 'stalkerazziaer', som bruker videokameraer i et forsøk på å fange noen av stjernenes mest private øyeblikk.

Loven gjør det mulig for politiet å gripe inn dersom en person blir filmet eller fotografert 'i situasjoner der de forventer å få ha et privatliv'. Fotografer kan også bli tiltalt dersom offeret føler seg 'psykisk i fare'. I tillegg omfatter lovgivningen fotografering på avstand, ved hjelp av en nye definisjon av loven om eiendomskrenkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer