Low Frequency In Stereo

KONSERT: Low Frequency In Stereo (LFIS) er for lengst etablert som et kvalitetsband, men gårsdagens konsert tilførte forhåpentlig bandet og Bylarm to ting: For det først bør den ha vekket interessen hos eventuelle utenlandske delegater. For det andre får vi håpe at unge oppadstormende med sans for postrock lærte et triks eller to av gjengen fra Haugesund.

I bunn ligger driv og hardt arbeid som kombinerer hvit støy, melodi og groove. Over det legger LFIS på intelligente og oppløftende gitarlinjer, tangenter og en del vokale elementer. Alt leveres konsentrert fra scenen. Samtidig ser det ut som bandet trives med eget materiale. Resultatet er suggerende lett å like uten at kvartetten egentlig gjør det lett for publikum.

LFIS slipper et nytt album i mars, og mye tyder på at det vil inneholde langt mer vokal enn tidligere. Det kan være en god ide, men de mest vokale låtene fungerte også bra fordi de skaper variasjon fra spor til spor. Uansett, det blir spennende å høre LFIS\' nye løsninger innenfor eget musikalske univers.