Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lower Arnold-støtte

«Presidenten»s mann blir Schwarzeneggers også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rob Lowe har god erfaring med å støtte maktpersoner gjennom som sin rolle som presidentens rådgiver i den amerikanske serien «The West Wing» («Presidenten» på norsk). Nå har demokraten Lowe bestemt seg for å hjelpe republikaneren Arnold Schwarzenegger til guvernørsetet i California.

Tidligere var Lowe en svært aktiv demokrat, men har holdt seg litt mer i bakgrunnen etter at demokratenes landsmøte i 1988 endte med sextiltale og videofilming av en trekant med en mindreårig.

Lowe har lovet Arnie hjelp og støtte i valgkampen, og blir den tredje høyprofilerte støttespilleren som backer den østerrikske muskelmannen. Tidligere har de litt eldre og steinrike mennene Warren Buffet og George Shcultz stilt opp med økonomiske garantier for Arnold.

- Det var på tide at han fikk med seg noen som var yngre enn 70 år i valgkampen, sier den politiske rådgiveren Allan Hoffbaum til Washington Post.

- Yngre mennesker er som oftest mer liberale, mer tolerante i sosiale spørsmål enn eldre velgere, så Schwarzenegger gir noen signaler her, sier han.

Ifølge Los Angeles Times er Lowe den første av mange Hollywood-stjerner som går med på å støtte Arnold i valgkampen. Mange andre superkjendiser skal ha uttrykt ønske om å stå ved Schwarzeneggers side i valgkampen, og nå er ballen begynt å rulle.

Schwarzenegger og Lowe skal ha blitt kjent med hverandre på en ferie for tre år siden, og blitt gode venner i ettertid. Tidligere har Lowe støttet Schwarzeneggers kamp for å bedre skolene i California, og nå håper Arnolds rådgivere at suksessen skal gjentas i valget.

COMING BACK: Etter sex-skandalen på et demoratisk landsmøte i 1988 har Rob Lowe konsentrert seg om å være politikervenn på fjernsynsskjermen. Nå skal han hjelpe Arnold Schwarzenegger til valgsuksess i California.