Løwer erstatter Tanum

Eldbjørg Løwer blir ny styreleder i NRK etter at Anne Carine Tanum sa fra seg vervet. Også tre andre styremedlemmer skiftes ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Anne Carine har gjort en god jobb, og styret har vært godt sammensatt og jobbet konstruktivt. Men jeg respekterer hennes avgjørelse, døgnet har ikke mer enn 24 timer for noen av oss, og vi har fått tak i dyktige folk til det nye styret, sa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland etter gårsdagens generalforsamling i NRK.

Nye folk

I tillegg til Tanum går nestleder Kåre Rommetveit, Else Bugge Fougner og Hilde Sjurelv ut av styret. Inn kommer tidligere arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer, Kåre Lilleholt, Christine B. Meyer og Pia Svendsgaard. Thor Bjarne Bore og Stig Herbern blir sittende.

-  Jeg er svært fornøyd med at disse har sagt ja, sier Svarstad Haugland.

Generalforsamlingen vedtok også at Nordland skal ha det samme distriktstilbudet i radio og tv som resten av landet og at dette skal være fullt utbygd innen 1. januar neste år. I tillegg ble det vedtatt at NRKs vedtekter skal endres til å inneholde en nærmere presisering av allmennkringkasteroppdraget, og NRK skal hvert år innen utgangen av april levere et allmennkringkastingsregnskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer