Anmeldelse: Lüt på Bylarm 2018

Lüt veksler mellom å være underholdende og høl i huet

De skamløse guttene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BYLARM: «Det største norske popfenomen noensinne,» proklameres det på høyttaleranlegget mens et metallisk, foruroligende synthtema spinner i bakgrunnen. «UGH!» bjeffer bassisten.

Lüt - blant fjorårets Urørtfinalister - vet å iscenesette seg selv. Tromsøværingene bedriver god gammal kjøtthuehardcore, samtidig som de ikke er fremmede for verken moduleringer, allsangsrefreng eller «larger than life»-melodier – knep tatt rett ut av popmusikkens kokebøker.

Så ja, de er en skamløs gjeng. Om Kvelertak, som åpenbart er deres store forbilder, lager musikk for blót – vikingenes elleville ofringsfester – er Lüt lydsporet til låvefestene der moshpits finner sted. Som vil si at de, tross alt, er et temmelig underholdende liveband.

Når Lüt gir bånn gass og holder seg til hardcorens rabiate gitarøs, er de ikke så aller verst. Man tar seg i å rykke med til galskapen, og oppleve det som et friskt pust mellom all den frakoblede synthpoppen på Bylarm-programmet.

Andre ganger er Lüt irriterende. Den første av to nye sanger – en storslått sommerlåt, intet mindre – har noe interessant ved seg, men høres til syvende og sist mest ut som Sondre Justad med vrælevokal. Det er den ikke alene om. Frontfigur Markus Danjord har en heller spinkel stemme, som om noen holder (pun intended) kvelertak på ham. «Crazy bitch»-historien hans, som omgir «Bedre før», er på sin side omtrent så utslitt som du får det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer