Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Luciano vil tilbake

Luciano Pavarotti (63) forbereder ny Norges-tur. Han vil rette opp inntrykket etter skandalekonserten i Vigelandsparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pavarotti har ryddet plass i sin almanakk. Han vil tilbake for å synge for sitt norske publikum. Konserten vil etter all sannsynlighet bli holdt i slutten av juli eller starten av august, sier talsmann for Pavarottis konsertarrangør Rudas Organisation, Christopher Davis, til Dagbladet.

Ingen

«gratiskonsert»

Hvor konserten skal holdes og hvem som eventuelt skal være med, er foreløpig uklart. Men konsertarrangøren stiller seg avvisende til kravet fra de mange misfornøyde publikummerne fra Vigelandsparken om fri adgang til den nye konserten.

- De som vil se og høre Pavarotti, får se og høre Pavarotti mot at de kjøper en billett. Slik fungerer denne businessen, sier Davis.

- Han ble forkjølet under forrige konsert. Slikt skjer også for Pavarotti. Han er ingen maskin. Han er et menneske som lever av sin stemme, og den kan svikte ham som den gjør andre mennesker, understreker han.

Mye uklart

Pavarotti og hans medarbeidere i Rudas Organisation håper at også Verdenskorets 520 sangere, som var med på fadesen i Vigelandsparken 26. juni, kan komme tilbake.

- Det gjenstår mye arbeid før alle brikkene er på plass, men vi håper at alle andre impliserte er med også denne gangen, fortsetter Christopher Davis.

Sandefjordsmannen Jan Jensen som var medarrangør av konserten i Vigelandsparken der Pavarotti måtte gå av scenen, er for øyeblikket på turné med Verdenskoret i Kina. Jensen var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar, men styreformann i Verdenskoret, Svein Egil Andresen, stiller seg tvilende til om koret blir med.

- Jeg tror det blir vanskelig å få til, sier Andresen.

Vil ikke betale

Advokat Magne Synnevåg er glad for at Pavarotti kommer tilbake, men han krever fri entré for alle som betalte for fiasko-konserten i Frognerparken.

- Det er fint at konsertarrangøren tar ansvar og får Pavarotti tilbake til Norge. Forutsetningen må selvsagt være at alle som løste billett i Frognerparken får fri entré, sier Synnevåg.

Etter at hans klient Arild Beckman sto fram i Dagbladet for en uke siden, er han blitt nedringt av publikummere som støttet Beckmans sak: De ønsker pengene tilbake, eller Pavarotti på scenen i Norge - gratis.

150 vil saksøke

- Jeg har fått henvendelse fra omkring 150 mennesker fra sør til nord i Norge, som kunne tenke seg å være med på et sivilt søksmål mot konsertarrangøren.

Snekker Arild Beckman brukte 16000 kroner på ti billetter til kundene sine. I tillegg har han punget ut nærmere 17000 kroner på avisannonsering for å få med flere mennesker på søksmålet mot World Festival Choir og Jan Jensen.

- Hvis Pavarotti kommer tilbake til Norge, har det vært verdt hver krone, sier Beckman. Men han forutsetter at det blir fri entré.

- Noe annet vil være helt latterlig. Hvis arrangøren skal komme ut av dette med æren i behold, lager man ikke en ny konsert for å tjene enda mer penger, sier Beckman oppgitt.

TILBAKE TIL OSLO: Den aldrende stjernetenoren vil tilbake til Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!