Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lucky Luke

Lucky Luke er en tegneseriehelt unnfanget av belgieren Maurice de Bevere (1923- 2002) i magasinet L'Almanach de Spirou i 1947. Han har produsert 69 seriehefter under kunstnernavnet Morris som alle er utgitt på norsk. I mange år jobbet han sammen med manusforfatteren Goscinny, også kjent for sitt arbeid med Asterix.

Seriene har flere skikkelser som går igjen. Først og fremst Lucky Lukes hvite hest Jolly Jumper, hunden Ratata og skurkebrødrene Joe, Jack, William og Averell Dalton. Flere myteomspunne westernhelter er med i serien, som for eksempel Billy the Kid og Jesse James.

I Norge er alle de 69 heftene utgitt. For tida utgis også Lucky Luke i innbundet utgave, i kronologisk orden fra 1955 og framover. Det nyeste spenner over åra 1961- 1962.

Etter at Morris døde, har nå Hervé Darmenton (født 1961) overtatt tegningene og komikeren Laurent Gerra manus til Lucky Luke. Deres første album, «Skjønne Quebec», kommer på norsk i disse dager. I Frankrike topper albumet salgslistene for bøker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media