Lucy Kaplansky

Smakfull miks av egne låter og kjente covere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Lucy Kaplansky (47) har vært til og fra siden hun ble en del av Greenwich Village-miljøet på 70-tallet. Etter en lang pause (hun utdannet seg og praktiserte som psykolog), cd-debuterte hun i 1994. «Over The Hills» er hennes sjette album, og igjen framstår hun som en sanger og låtskriver som mikser gode, egne låter i country/folk-sjangeren med kjente coverlåter. Og hun planker dem ikke, men gjør så ulike sanger som «Ring Of Fire» (June Carter Cash/Merle Kilgore), «Swimming Song» (Loudon Wainwright III) og «More Than This» (Bryan Ferry) på sin måte – langt fra originalen, men uten å ta fra dem «sjelen».

Hennes egne låter er også fine fortellinger, f.eks. om kvinnen som angrer på at hun holdt ut med en voldelig ektemann altfor lenge («Amelia»). Lucy har en myk og mild stemme, og Larry Campbell briljerer – igjen – med utsøkt strengespill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer