Ludvig starter julestria

Ribbe må vi ha. Miss Sophie må vi ha. Nå må vi kanskje også ha Kjell Aukrusts nye bok «Ludvigs jul».

I går fikk vi en liten forsmak på jula, da Kjell Aukrust lanserte boka «Ludvigs jul» med gløgg og pepperkaker og mer til.

- Ja, ja, vi får skåle, da, for en god jul, sa Aukrust og hevet gløgglasset. Så leste han fortellingen «Og ute sner det».

Sangkoret Lerken

Men først hadde sangkoret Lerken fra Landbrukshøgskolen på Ås sunget, et kor som har Emanuel Desperados som sin høye beskytter. Og så ønsket forlegger Anders Heger oss en god jul.

Den nye boka består av små historier med julestemning, hentet fra tidligere Aukrust-bøker, og den er gjennomillustrert med hans finurlige små tegninger. Ludvig og Solan er gjennomgangsfigurene.

Trives med jula

- Jeg tror Ludvig og jula trives ganske godt sammen. Når man begynner å trylle fram julesanger, da trives han veldig godt. Men han synes at jula er altfor kort, sa Aukrust om sin lille og piggete venn.

I år kan han i hvert fall trøste seg med at den begynte ekstra tidlig.

Den lille boka «Ludvigs jul» er et fint gjensyn med fortellinger som «Gud velsigne Vår Herre», «Da Gundersen skjøt månen» og «En ørliten grisehistorie». Kanskje blir den en ekte juleklassiker som blir tatt ned fra hylla i desember...