Ludvigs pappa er død

Hele Norges Kjell Aukrust døde stille i sitt hjem på julaften, 82 år gammel. En fantastisk historieforteller er gått bort. Skriv din kondolanse her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom figurer som Ludvig, Solan Gundersen, Simen, Bonden og Bror min fikk Kjell Aukrust oss både til å le og tenke. Den varme humoren han forærte oss har preget generasjoner med norsk forteller-, male og tegnekunst siden de første figurene ble unnfanget da Aukrust begynte i Dagbladet i 1950.

Hans kone Kari har vært en sterk støttespiller i alle år. Hun var sammen med ham i hjemmet på Nordstrand da han sovnet inn etter lengre tids sykeleie.

Han refererte alltid til henne som «revetispa», mens han selv var «Mikkel rev». Sammen reiste de til Aukrusts drømmeland Italia over 20 ganger.

- Det er et fantastisk land. Naturen, befolkningen, kunsten og klimaet er kjempefascinerende. Jeg elsker det landet, sa Aukrust.

Skrev innlegg

Den aller første artikkelen han hadde på trykk her i Akersgata, var begynnelsen på hele persongalleriet fra Flåklypa og barndomsvennene Simen, Bonden og Bror min. Artikkelen het «Dans på lokalet», og ble trykket opp igjen i boka «I lys av månen» som kom ut på Aukrusts 70-årsdag.

Den skildret hvordan ungdomslaget Lauvsprett gjennomførte dans på lokalet, med hjemmebrent, slagsmål og forholdsvis stort fravær av kulturelle innslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer