Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lufta er på plate

Det er så mangt man kan skrive om. Lars Martin Myhre og forfatteren Gro Dahle har tolket luft. Det hele startet med at Myhre for mange år siden fikk en engstelig tanke i hodet: «Tenk om jeg glemmer å puste?»

Braksuksessen med Odd Børretzen på to plater og en uendelig rekke konserter har brøytet vei for Lars Martin Myhre. Nå vet folk over hele landet hvem han er.

- Det har gitt meg muligheter til å investere i nye prosjekter. Suksessen ga jo en del penger, og i stedet for å kjøpe meg bil har jeg valgt å investere i slikt som dette, sier Myhre om «Hysj».

En syklus

Temavalget på «Hysj» er i grunnen svært aktuelt. Luft.

- Dette begynte egentlig den gangen i barndommen da jeg plutselig begynte å tenke på om jeg glemte å puste. Jeg fikk kjempeangst og reflekterte en del omkring dette.

- På «Hysj» ønsker vi rett og slett å definere luft. Lufta mellom mennesker, lyder det lager, været, konkretisere det ordet som er så stort og generelt, sier Dahle og Myhre.
- Jeg har en kongstanke om å lage en musikalsk syklus om de fire elementene luft, ild, vann og jord. Det er en pretensiøs tanke, og Vivaldi vil vel bare bli en smågutt her, spøker Myhre.

Myhrvaldi og Dahle kjenner hverandre fra hjembyen Tønsberg.

- Opp gjennom årene har jeg ikke kunne unngå å se hvor fantastisk fint Gro skrev. Hun har et musikalsk språk, med fine klanger i ordene.

Fikk tilbud

Børretzen-suksessen åpnet ikke bare øynene til platekjøperne. Også plateselskapenes høye herrer så et kommersielt potensial i unge Myhre fra Tønsberg.

- Jeg fikk henvendelser fra plateselskaper som mente jeg kunne stille med et par syngedamer og «kanskje kan du synge litt sjæl også, ikke sant». Men det var jeg ikke så interessert i.

Men han mangler uansett ikke solide støttespillere. Dahles dikt blir resitert av Kjersti Holmen og Bjørn Floberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling