Lufta er på plate

Det er så mangt man kan skrive om. Lars Martin Myhre og forfatteren Gro Dahle har tolket luft. Det hele startet med at Myhre for mange år siden fikk en engstelig tanke i hodet: «Tenk om jeg glemmer å puste?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Braksuksessen med Odd Børretzen på to plater og en uendelig rekke konserter har brøytet vei for Lars Martin Myhre. Nå vet folk over hele landet hvem han er.

- Det har gitt meg muligheter til å investere i nye prosjekter. Suksessen ga jo en del penger, og i stedet for å kjøpe meg bil har jeg valgt å investere i slikt som dette, sier Myhre om «Hysj».

En syklus

Temavalget på «Hysj» er i grunnen svært aktuelt. Luft.

- Dette begynte egentlig den gangen i barndommen da jeg plutselig begynte å tenke på om jeg glemte å puste. Jeg fikk kjempeangst og reflekterte en del omkring dette.

- På «Hysj» ønsker vi rett og slett å definere luft. Lufta mellom mennesker, lyder det lager, været, konkretisere det ordet som er så stort og generelt, sier Dahle og Myhre. - Jeg har en kongstanke om å lage en musikalsk syklus om de fire elementene luft, ild, vann og jord. Det er en pretensiøs tanke, og Vivaldi vil vel bare bli en smågutt her, spøker Myhre.

Myhrvaldi og Dahle kjenner hverandre fra hjembyen Tønsberg.

- Opp gjennom årene har jeg ikke kunne unngå å se hvor fantastisk fint Gro skrev. Hun har et musikalsk språk, med fine klanger i ordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer