Luftig deLillos med høyt spill

SK 1313 OSLO- STAVANGER (Dagbladet): Lars Lillo-Stenberg og deLillos er på vingene og styrer trygt mot år 2000. I bagasjen har de ny cd, musikalsk overskudd og smittende pågangsmot.

- Vi flyr av gårde og svever over byene, sier Lars og leker med gamle låttitler.

- Og det skal vi gjøre i mange år til. deLillos er et overskuddsforetak. Man må skape sine øyeblikk, og så lenge jeg kan gjøre det i deLillos, fortsetter vi. Jeg tror det fins mange flere deLillos-plater å lage. Vi er fremdeles sultne.

Lørdag kommer bandets 11. plate, inkludert en konsert- og en samleplate. «Kast alle papirene» er mer enn en prøysensk oppfordring om å gå inn i et nytt årtusen med blanke ark , det er også et dristig eksperiment:

«Kast alle papirene» må være en av verdens siste plateutgivelser i dette årtusen.

- Å komme ut få dager før jul, er en sjanse vi tar. Men vi regner ikke med å drukne i jula. Dessuten er vi veldig aktuelle når folk skal bytte plater i romjula, sier Lars Fredrik Beckstrøm.

17 låter

deLillos er ett av Norges mest slitesterke band. Bandet så dagens lys for 15 år siden, og produksjonsmessig er plata et tilbakeblikk. I sommer var de elleve dager på Lars Lillo-Stenbergs hytte i Kjerringvik i Vestfold sammen med produsent Jørn Christensen.

- Akkurat som for 15 år siden da vi blant annet gjorde «Johnny Fredrik». Vi tok med en åttespors opptaker, som i 1985, og spilte inn 17 låter. 12 av dem er på plata, resten på singelen. Begrensningene åtte spor gir, ga oss en positiv følelse. Vi spilte inn komp etter komp, og det var utrolig befriende.

- «Kast alle papirene» er den morsomste plata vi har spilt inn, skyter Øystein Paasche inn.

Nesten sommer

Dagbladet har hørt plata, og kan fortelle at den er det nærmeste vi kommer albumet «Neste sommer». Den er uvøren og har et uhøytidelig preg. Gitarene er overstyrt, og ting minner både om Neil Young, Johnny Winter/Jimi Hendrix, og - hold dere fast - Tom Waits.

- Vi fant en platespiller og mange gamle 70-tallsplater på hytta, og dem hørte vi på. Det ga oss tenning, sier gitarist Lars Lundevall.

NY PLATE: deLillos med Lars Lillo-Stenberg i spissen står for årtusenets siste plateutgivelse.