Luftig om kjærligheten

Cate Blanchett og Giovanni Ribisi strekker seg mot det himmelske - pent, men litt søkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tom Tykwers talent så vi nylig i «Krigeren og keiserinnen», der den unge regissøren sin vane tro har hånd om det meste fra manus til musikk. «Heaven» åpnet vinterens Berlin-festival og er et internasjonalt produkt med stjernenavn, stjerneprodusenter og manus av avdøde Krzysztof Kieslowski og Krzysztof Piesiewicz. I det fins noen kjente Tykwer-elementer - tilfeldigheters betydning, religiøse overtoner.

Han åpner stramt, godt og som vanlig billedlekkert i thrillerstil. Den engelske læreren Philippa har mistet sin mann til narkotika. Hennes gjentatte forsøk på å tipse politiet om trafikken er møtt med likegyldighet. Nå er hun på vei for å utrydde fienden med en bombe, men tar i stedet livet av flere uskyldige. Under avhørene avslører hun korrupsjon og betar den unge politimannen Filippo, som bestemmer seg for å hjelpe henne. Sammen legger de ut på en håpløs flukt.

Blanchett og Ribisi er et umake filmpar, slik også deres personer i utgangspunktet er det, bortsett fra navnelikheten. Men i det som blir både et kjærlighetsdrama og et skjebnespill fullt av moralske dilemmaer, blir de likere og likere - som to fugleunger - begge med glattbarberte hoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer