Luftige saker

Sympatisk om gitargalskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Av alle vanvittige ting å konkurrere i, står luftgitar høyt, høyt oppe på lista. Hvordan noen finner glede i å opptre med liksomgitar er merkelig. Nesten like merkelig som at noen gidder å se på. Men etter å ha sett dokumentaren «Air Guitar Nation», om to amerikanske unge menns vei fra New York til luftgitar-VM i Finland, har inntrykket forandret seg noe. For om det er stavekonkurranser, melkespannkasting eller luftgitar, så handler det egentlig om det samme: Å få bekreftelse på at man er aller best til noe. Samt femten minutter i rampelyset som liksom-rockestjerne.

Rivalisering

Alexandra Lipsitz’ dokumentar er tradisjonell i formen. Greit nok, siden temaet er såpass langt ute. Hun følger den amerikanske vinneren «P. Diddy», en skuespillerspire som kaster seg over luftgitar-mesterskapet med et alvor og innlevelse som er en «method actor» verdig. Det brukes også mye plass på landsmannen «Bjorn Turoque», en softwareprodusent som har klokkertro på sitt talent, og ubeskjedent hevder han burde vunnet. Det som begynner som en spøkefull og ganske uskyldig konkurranse mellom de to amerikanerne, utvikler seg etter hvert til en steinhard rivalisering om ære og berømmelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer