«Luftslottet» på Fornebu kåret til verdens sprekeste kontor

Til topps i internasjonal arkitektkonkurranse i Singapore.

ARKITEKTPRIS - IGJEN:  I 2009 ble Statoil-kontorene på Fornebu kåret til mest spennende urealiserte kontorbygg, internasjonalt sett. Nå har bygget fått en ny pris på verdensarkitektur-festivalen i Singapore. FOTO: TROND JOELSON, BYGGEINDUSTRIEN.
ARKITEKTPRIS - IGJEN: I 2009 ble Statoil-kontorene på Fornebu kåret til mest spennende urealiserte kontorbygg, internasjonalt sett. Nå har bygget fått en ny pris på verdensarkitektur-festivalen i Singapore. FOTO: TROND JOELSON, BYGGEINDUSTRIEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram til denne uka har Operaen i Bjørvika og Villreinsenteret på Hjerkinn vært de eneste norske byggene tegnet av et norsk arkitektfirma (Snøhetta) som har gått til topps i den prestisjefylte arkitekturkonkurransen World Architecure Festival.

Nå har Statoils nye kontorbygg på Fornebu føyet seg inn i det ekskslusive selskapet sammen med arkitektfirmaet A-lab.

Statoil flyttet inn med over 2.000 medarbeidere i det 65.000 kvadratmeter store kontorkomplekset i fjor på tomta der parkeringshuset til den nedlagte flyplassen sto.

Prosjektet har tidligere blitt hedret for sin ikoniske konstruksjon og gode arbeidsforhold.

Her kan du sjekke en video om forvandlingen fra parkeringshus til prisbelønt kontorbygg. Aluminium og bakelitt Samme høst solgte byggherren IT Fornebu det prisbelønte kontorbygget i aluminium og bakelitt for tre milliarder kroner til et konsortium der de selv er største medeier.

- Statoil-bygget vant klassen for kontorbygg, en av de 20 kategoriene som inngår i konkurransen.  Årets festival er nå i gang i Singapore, og fredag kåres årets hovedvinner blant de klassevinnerne. Vi kan trygt si at vi er spente, sier arkitekt MNAL Benjamin Barth i A-lab til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer