DEBATT

Lukker øynene for virkeligheten

KS tar ikke situasjonen i barnehagene på alvor.

BARNEHAGE: Tar ikke de ansatte på alvor, skriver utdanningsforbundet. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
BARNEHAGE: Tar ikke de ansatte på alvor, skriver utdanningsforbundet. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi er nå midt oppe i en uenighet med kommunenes organisasjon KS om hvordan vi sikrer kvaliteten i de kommunale barnehagene. KS vil ha kommunal handlefrihet, mens vi vil ha en sentral avtale som sikrer tid til planlegging og oppfølging av barna.

KS påstår at dagens avtale fungerer godt, og vil ikke lytte til barnehagelærerne som står der ute i virkeligheten og sier at barna ikke får det tilbudet de har krav på.

I sitt siste innlegg i Dagbladet viser KS at de ikke tar lærernes beskrivelser av situasjonen i barnehagen på alvor. KS prøver heller å undergrave vår siste undersøkelse (2015). Den forteller at mange barnehagelærere i praksis mister den planleggingstiden de ifølge arbeidstidsavtalen skal ha. De får ikke planlagt og kvalitetssikret det pedagogiske arbeidet med enkeltbarn og barnegruppene slik de skal. Svarprosenten var 33 prosent, men resultatene var signifikante, og svarene bekreftet det samme som andre undersøkelser har gjort.

KS var en av oppdragsgiverne bak Rambøll-rapporten (2013), med svarprosent på samme nivå. Rapporten viste at hele 84 prosent av styrerne, og 91 prosent av ped.lederne, sa at barnehagelærernes tid til planlegging og faglig samarbeid må økes. Hvorfor lukker KS øynene for dette? Vil KS ha nok en undersøkelse, samarbeider vi gjerne om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer