Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lukket post

Vil du logge deg inn på nettsidene til Bård og Haralds «Åpen Post» må du opp med lommeboka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå starter en ny runde med «Åpen post» på NRK. Sterkt inspirert av suksessen med nettsidene til Kristopher Schus «Forfall» satser nå NRK stort på nettsidene til Bård og Harald. Her skal de komme eksklusive videoklipp, arkiver og ønskerepriser, melder Aftenposten.

Men det kommer til å koste deg. For å få tilgang til «Åpen Post VIP» må du opp med den elektroniske lommeboka. Et døgns medlemsskap koster 10 kroner, en uke 20 kroner, mens en hel måned bak de lukkede dørene til «Åpen Post» koster 30 kroner. Å være publikum i studio er heller ikke lenger gratis, der koster det nå 80 kroner i døra.

- Dette er et pilotprosjekt. Vi ønsker å se om folk er villige til å betale for mer enn det de får på TV. Uten betaling hadde vi ikke hatt ressurser til å gi dette utvidede tilbudet, sier nettansvarlig Håvard Mossige til Aftenposten.

Kremmere, mener Kristopher Schau.

- «Åpen post»-gjengen er jo kremmere, det ligger i konseptets natur. De skal selge et underholdningsprodukt og da er det naturlig å finne nye måter å tjene penger på. Jeg drev derimot forskning støttet av det offentlige, via NRKs lisenspenger. Da tar det seg ikke ut å skulle tjene ekstra penger på det, sier Schau til Aftenposten.

MED ELLER UTEN SLADD: Så langt er det nesten bare pornobransjen som har tjent penger på innhold på nettet. Nå forsøker NRK seg med «Åpen Post». Spørsmålet er om sladden forsvinner?
Hele Norges coronakart