Anmeldelse: «Ben is back»

Lukter en ny Oscar til Julia Roberts

Men vi har sett mye av dette før.

STERKE SKUESPILLERE: Julia Roberts imponerer i «Ben is back». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ben is back

Drama

Regi: Peter Hedges
Skuespillere: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance
Premieredato: 8.februar
Aldersgrense: 12 år
Orginaltittel: Ben is back

«Julia Roberts er strålende.»
Se alle anmeldelser

FILM:

Ben is back. Mor og sønn. Kjærlighet og narkomani. Men, ikke mange nye svar i denne filmen heller, fordi de får vi kanskje aldri: Hvorfor ble det slik med akkurat med min mor, far, bror og søster? Hva gjorde vi feil? Hvorfor? Og, så er det håpet, håpløsheten, angsten og kjærligheten.

I «Ben is back» er vi hensatt til den øvre middelklassen i USA der det nærmer seg jul med kirkeavslutninger, pynting, forventninger, godt humør, innkjøp, stress, en familiehund og det hele ser ut til å være i fullstendige harmoni.

Fortapte sønn

Men, slikt blir det ikke særlig mye til film av. Derfor kommer det fort inn det som skaper dette hjerteskjærende dramaet, den noe fortapte sønn som kommer uventet hjem. Igjen. Rett før jul som året før da alt gikk galt.

Han skaper stor usikkerhet hos sine yngre søsken som ikke ønsker seg nok ei jul ødelagt av Ben. Og, stefaren virker også kynisk anlagt, er han det? Men, så er det alltid en mor da, med kjærlighet på blå resept. Hele livet ut? Også nå?

Ikke et oppsiktsvekkende manus eller drama vi blir presentert for, og hadde det ikke vært for et par strålende skuespillerprestasjonene ville vel denne filmen fort havnet i kategorien: Fort glemt.

Lavmælt klasse

I hovedrollene blir vi heldigvis utsatt for en usedvanlig sterke tolkninger, først og fremst av Julia Roberts. Her viser hun karakter, nærhet og lavmælt klasse som mamma Holly. Hun er helt på linje med slik hun var i den sterke «Erin Brockovich» i 2000. Selv om manus ikke lodder spesielt dypt.

Kammerspill

I rollen som Ben, unge Lucas Hedges (Manchester by the Sea, Three Billboards Outside Ebbing Missouri) som vokser seg til underveis. Lucas er forresten sønnen til Peter Hedges som har regien på denne filmen. Julia og Lucas er de to som spiller filmen i filmen, et sobert og sterkt kammerspill fylt av ømhet, varme, løgner og håpløshet som hovednerven. Men, vi manus og handlingen lodder ikke spesielt djupt, dessverre. Det blir litt for uramerikansk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer