Lukter hest

«Jakten på Berlusconi» har et ålreit plott og en harry sans for humor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Leter du etter en velegnet arena for å samle en håndfull lurvet lede og berede grunnen for en alle-lurer-alle-komedie av det virkelig folkelige slaget? Det har åpenbart regissør og manusforfatter Ole Endresen gjort - og han har funnet sin tumleplass på Bjerke travbane, der mulighetene for manipulering og doping av mennesker, dyr og gevinster, er tallrike.

Hestedop Travkusken Bjartes (Edward Schülteiss) stjerne er dalende. Kona (Veslemøy Mørkrid), som mer opptatt av både sex og shopping enn ham, har satt husholdningen i gjeld til en finsk torpedoduo med god hukommelse og begrenset tålmodighet. Bjartes plan for å komme seg ut av uføret er å dope Berlusconi, premiehesten til bransjekaksen Malte (Bjørn Floberg), og cashe inn ved å sette penger på løpets nest beste hest.

Dette utarter seg så klart til en mølje som inkluderer en lokal, lyssky duo (Arthur Berning og Jon Øigarden), Økokrims ufortrødne representanter (Henriette Steenstrup og Morten Ramm), som mer henrykte over å etterforske en virkelig bortføringssak, og et berg av en ekspolitimann som bare går under navnet Dyret (Atle Antonsen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer