Anmeldelse: «Familieduellen» på TV 2

Lukter litt mugg

Men, programleder Klaus Sonstad skal ha for at han er raus og god til å få folk til å hygge seg i hans selskap.

LØRDAGSUNDERHOLDNING: Klaus Sonstad leder TV 2s nye underholdningsprogram «Familieduellen», som sendes lørdager. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: «Hver gang vi møtes» er slutt for denne gangen, og bra er kanskje det. Denne siste runden ble virkelig ikke all verden. Her var det for mange artister, som riktignok gråt bra i beste sendetid, men uten sterk nok egenkatalog av sanger og melodier. Men, pytt og panne. Nå er det et nytt program som skal forsøke å få ratingen til å steile. Vi lurer litt på om det skjer her, men vi har tatt feil før.

«Familieduellen»

Underholdning

Beskrivelse: For hele familien
Kanal: TV 2

«Harmløs moro med familieguiz og kjendiser er ganske så 1985.»
Se alle anmeldelser

TV 2 er jo kanalen som nesten aldri våger å tenke egne tanker, og særlig nytt eller noe med en eller annen mothake, ei heller nå. Og, der fikk de den. Kanalen satser bredt, og så fordømt trygt, at det nesten blir 17. mai av all deres underholdning i den såkalte beste sendetid i helgene.

Suksess i USA

Deres nye lørdagsunderholdning heter «Familieduellen». Dette programmet har siden midten av 1970-tallet vært en suksess i USA under navnet «Family Feud».

Det er litt for ofte at norsk TV-familieunderholdning, uansett kanal, er kopier av suksesser fra utlandet. Her bør det tenkes nytt. Hvor er de gode konseptene sugd ut av eget bryst? De norske som kanskje speiler samfunnet vårt? De med litt egenart? Kom igjen da! Bruk hodene og ikke vær lettvintlars.

Når dette er sagt så nevner vi programleder Klaus Sonstad. Han gjør sitt beste for at «Familieduellen» blir passe samlende, 30 prosent spennende og litt morsomt.

Sonstad er lett å like, og lett å mislike. Han er veldig mye. Han tar mye oppmerksomhet, men i denne utgaven fikser han biffene med løk helt greit. Trimmet skjegget, og han er flink på small talk og til å improvisere. Det skal han ha. Pen i tøyet også. En godt valg for TV 2. Langt unna Odin.

En smule 1985

«Familieduellen» gir seg ikke ut for annet enn at dette er myntet på alle i familien. Men, det lukter litt mugg og det blir en smule 1985 og framover. Studioets interiør, farger, vignetter, introstemme og musikk gir raske assosiasjoner til både Dan Børges storhetsdager, og til den tida da denne langrennsnasjonen så «Casino» med Hallvard Flatland. Han som selvsagt er en av de gode gjestene neste lørdag. Han og familien har konkurranseinstinkter i seg. Det er viktig.

FAMILIEKLAUS: TV 2 satser bredt som vanlig på lørdagskvelden med «Familieduellen», der to kjendislag skal teste hvem som kan mest om deg og meg og det norske folk. Det er samlende og det er litt avleggs. Denne gjengen ser du neste lørdag. Foto: Espen Solli / TV 2
FAMILIEKLAUS: TV 2 satser bredt som vanlig på lørdagskvelden med «Familieduellen», der to kjendislag skal teste hvem som kan mest om deg og meg og det norske folk. Det er samlende og det er litt avleggs. Denne gjengen ser du neste lørdag. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Enkelt

Opplegget i «Familiduellen» er enkelt. I hvert program er det to kjendiser, alt er relativt, som har med seg tre familiemedlemmer inn i studio. Her skal de utspørres om det meste. Det som gjør duellene til noe langt bedre enn bare nok en døll quiz mellom to kjendislag er at 100 nordmenn i forkant er spurt om det meste i denne skrudde verden.

Og, det er deltakernes oppgave å gjette seg fram til hva vi nordmenn mener og tror det fleste av oss norskinger har svart. Hvem kan Ole og Kari best, altså? Hvem kan Ali og Allah? Hvem kan Per, Pål og Espen? Hvem kan Ole og Gunnar? Ja, slike ting. Ikke nødvendig mat og klasse for det profesjonelle quizfolket, men for stuegriser i alle årsklasser.

Smart grep

At vi kan henge med og svare, sammen med kjendisene, er alltid et smart TV-grep. Dette gir litt uforpliktende mening for oss som kanskje sitter i godstolen. Vi kan le når det svares feil, og vi kan le lavt av oss selv når vi ikke har peil.

I første utgave lørdag 9. mars møter vi Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom med familie på den ene siden. Motstandere er Jan Thomas med eksmann, bror og niese.

Veldedig formål

Neste uke er det et reint vestkantoppgjør, som Sonstad sier, når vi møter Fabian Stang & co. mot The Hallvard Flatlands.

Vi skal ikke være slemme og si hvem som vinner etter å ha sett de to første episodene, men den familien som er nærmest hva det norske folket også har svart, ja, de går til finalen. Her kan de vinne 50 000 kroner.

Disse pengene skal doneres til et veldedig formål. Fint nok.

«Familieduellen» videre framover vil ha med kjendisdeltakere, og doldiser, som Per Sandberg og Bahare Letnes, Lilli Bendriss, John Arne Riise, Sophie Elise og flere. Jøss.

Vi skal ikke si noe som helst for å ødelegge feelgoodstemningen, men det er store forskjeller på hvilke kjendiser som gir dette programmet et løft og ikke. Se selv hvis du ikke har helt andre planer på lørdagskvelden.

PS: Klaus Sonstad får ett ekstrapoeng. Han evner å få folk til å føle seg trygge og by på seg selv. Men, ordet kjendis er et truet ord vil vi nå si.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer