Luktet gull: Kaptein Sabeltann fikk årets beste kinoåpning

Er sett av over 100 000 etter premierehelgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Et kjent merkenavn, gode kritikker, stort budsjett og bred lansering på kino: Alle forutsetningene var på plass for at «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» skulle få en knallstart på kino.

Og slik gikk det også. Snaut 96 000 nordmenn har sett filmen på kino i helgen, og dermed har «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» fått den beste åpningshelgen på kino så langt i år. Inkludert forhåndsvisninger er totaltallet over 100 000 besøk.

- Vi er kjempegodt fornøyd med både tilbakemeldinger og besøkstall. Og besøket er særlig sterkt med tanke på at helgen kom i innledningen til høstferien, da mange familier reiser bort, sier Frederick Howard i Storm Studios, en av produsentene, til Filter.

Enda høyere forventninger? En generell tommelfingerregel i bransjen sier at åpningshelgen som regel utgjør cirka 30 - 35 prosent av totalbesøket. Hvis dette slår inn også her, vil «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» endte på i underkant av 400 000 besøk.

Det er strålende tall, men filmen var også dyr - med et totalbudsjett på cirka 50 millioner kroner. Redaktør Geir Kamsvåg i bladet Cinema sier han trodde på enda bedre besøkstall:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer