Lun komedie

Sommerlett komedie med mye musikk, mange kjære skuespillere og få høydepunkter.

Det er et bra lag med gode og kjente skuespillere Det Norske Teatret har befolket Norges mest spilte buskis med, svenske Gideon Wahlbergs florlette sommerbagatell «Skjergardsflørt». Jon Eikemo spiller luringen og den smått plagede husbonden Østermann, Jorunn Kjellsby kona hans, rivjernet Augusta, Harald Heide-Steen jr. den ikke altfor oppvakte gårdsgutten Karl-Anton, Britt Langlie kjæresten hans Katrina, mens Nils Sletta stabber rundt som Sjøholm, Østermanns fåmælte og påtroppende svigerfamilie.

Sviske

På plassen til en tiøring får de alle vridd noen sære og rause typer ut av sine roller. Bare det er godt gjort. For denne teatersviska er heller fattig på handling og intriger. Det dreier seg om sommerlige romanser på en liten øy, om ting som ikke går helt slik de skal, før alle får hverandre til slutt.

Regissør Wayne McKnight har ikke stolt på at dette helt holder som buskis. Han har derfor lagt inn en rekke dansenumre samt flere nyskrevne sanger (tekst: Stig Nilsson, musikk: Svein Gundersen). Resultatet er en sjangermessig hybrid i rolig tempo - noe som verken er helt musikal eller helt buskis.

Fin tone

Men faktisk tidvis morsomt likevel, selv om høydepunktene uteblir. «Skjergardsflørt» på Det Norskes hovedscene har en gjennomgående tone av lun og fin humor, mye velopplagt komispill, et tjukt lag av nostalgi i Hans Petter Harboes fargerike skjærgårdsscenografi, og tar du med en du kjenner over 60 på en forestilling, blir du garantert dagens helt.