Lunken mottakelse: - En uferdig Avicii-låt

Avdøde Tim Berglings siste låt «S.O.S.» slippes onsdag kveld. Den får blandet mottakelse i svenske medier.

SLIPPER NY LÅT: Universal Music slipper en ny Avicii-låt, «S.O.S.», nesten ett år etter den svenske artistens død. Video: Universal Music Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld slippes Aviciis siste låt «S.O.S.» feat. Aloe Blacc. Svenske medier har allerede fått tilgang på låten, og er ikke spesielt imponert over hva de har fått høre.

- Det låter som en oppfrisket demoinnspilling som kanskje kunne blitt noe mer, noe bedre og større, skriver svenske Aftonbladet og konkluderer med at: «S.O.S.» ikke føles ferdig.

Hør en smakebit av låta i videoen øverst i saken.

Aftonbladet gir låten terningkast to - og kaller den en av de mest rendyrkede popsinglene som er gitt ut i Aviciis navn. Videre spør anmelderen seg: «Var det hit Tim selv ville?».

SVTs kunstkritiker Tali da Silva skriver i sin anmeldelse at han hører en Avicii-låt, men savner det lille ekstra. Han påpeker imidlertid at det ville vært rart om musikken holdt samme nivå etter Aviciis død.

- Det går ikke an å la være å undre seg om det er akkurat Aviciis siste håndspålegging som mangler, for denne singelen låter akkurat som den er: - En uferdig Avicii-låt, skriver han.

- Dele musikken med fans

Det er ett år siden artisten Tim Bergling, kjent som Avicii, gikk bort. Da han døde var han i ferd med å fullføre albumet «TIM», og etterlot seg en samling av musikk som var nesten ferdig, samt en rekke beskjeder og notater som omhandlet musikken.

- Låtskriverne som Bergling jobbet sammen med har fortsatt med denne prosessen for å komme så nær Tims visjon som mulig, skriver plateselskapet Universal Music i en pressemelding.

Låten «S.O.S.» er den aller første låten fra denne plata, som skal slippes i sin helhet på Sveriges nasjonaldag 6. juni.

- Etter at Tim gikk bort, har familien bestemt seg for ikke å holde musikken hans låst bort, men i stedet dele den med hans fans over hele verden, heter det videre i pressemeldingen.

DØDE FREDAG: Den svenske artisten Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, døde 20. april 2018, under en reise til Oman. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Føles ikke ferdig

Heller ikke svenske Expressen er spesielt imponert over hva de har fått høre. De gir den nye låten terningkast tre.

- Til å begynne med er det lett å tenke at «S.O.S.» mangler det lille ekstra som løfter en låt over det middelmådige. Den føles ikke helt ferdig, og framstår som ltt avkortet med en beskjeden spilletid på to minutter og trettisju sekunder, skriver Expressen.

Avisas anmelder skriver at det gjør vondt å høre sangen, spesielt for «dem som har sett dokumentaren «Avicii: True story» og som vet hvordan eventyret om Tim Bergling endte».

- Stiftelse i Tims navn

De følgende strofene utgjør innledningen til «S.O.S»: «Can you hear me – SOS / Help me put my mind to rest / Two times clear, again I'm acting low / A pound of weed and a bag of blow»

- Versene handler om noen som ikke har det bra, som blir fratatt sin søvn og som plages av vonde tanker. På overflaten er «S.O.S.» en kjærlighetssang, men i dag er det vanskelig å ikke se flere lag i teksten, skriver Expressen.

Inntektene fra albumet skal gå til stiftelsen Tim Bergling Foundation, som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord, melder Berglings familie i en pressemelding, gjengitt av svenske SVT:

- Tim ville gjøre en forskjell - det at vi starter denne stiftelsen i Tims navn, er en måte å hedre hans minne og virke i hans ånd. Med kjærlig hilsen, Tims familie.

Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter, som begge ligger bak betalingsmur, er ikke like hard i sin kritikk og gir den nye låten terningkast fire.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer