Lunken varme

Angie Stones neo- soulprosjekt har dessverre gått litt i stå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Angie Stone har alltid gitt begrepet singer/songwriter en ny og bredere betydning. Hun debuterte i rapptrioen The Sequence i 1979. Det første soloalbumet kom riktignok ikke før tjue år seinere, men i mellomtida livnærte hun seg blant annet som låtskriver for ekskjæresten D'Angelo og saksofonist for Lenny Kravitz.

Med sin optimistiske inderlighet var også solodebuten «Black Diamond» (1999) med på å definere neo soul-bevegelsen mot slutten av nittitallet.

Aldrende helter

«Stone Love» er Angies tredje soloalbum. Tro mot sjangeren tvinner hun sammen ny og gammel soul. Angie sampler gamle slagere og samarbeider med aldrende helter. Miami Soul-veteranenen Betty Wright tilfører for eksempel litt god gammeldags edge til retrosøte «That Kind of Love». På sjekkelåten «Stay For A While» byr sørstatssoul-stjerneskuddet Anthony Hamilton opp til dans, og datteren Diamond Stone får sin albumdebut på idylliske «You're Gonna Get It».

Til og med Snoop Dogg dukker opp i en litt selvparodisk og usedvanlig hjertekjær utgave av seg selv på førstesporet «I Wanna Thank Ya». Gjennom hele albumet utstråler Angie Stone en varm moderlighet som snor seg rundt i lydbildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer