Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lunkent pliktløp

Det er alltid trist når gamle helter blir dølle.

CD: Tre år er en evighet i populærkulturen. I 2001 var Destiny's Child det heiteste heite. Beyoncé Knowles' karakteristiske låtskriverkunst hadde revolusjonert r&b-trio-sjangeren og gruppa offentliggjorde sitt survivor -instinkt over hitlistene med samme myndighet som Hillary Clinton.

Men det er altså tre år siden. I mellomtida har det vært rykter om brudd og jentene har gitt ut hvert sitt soloalbum.

Beyoncé viste at hun står støtt på egne stilettstøvler med albumet «Dangerously in Love». Kelly Rowland ga ut Nelly-duetten «Dilemma» og selv om låta var like irriterende som stein i skoen, ble den en millionhit. Og Michelle Williams? Vel, gospelalbumet «Heart To Yours» floppet som en strandsandal.

Nå har oppstyret rundt Destiny's Child selvfølgelig ikke stilnet, men trioen er bare ikke like mye hot shit som de en gang var.

På «Destiny Fulfilled» gjør gruppa heller ingenting for å varme opp hypen.

Riktignok var de tidligere albumene noe ujevne, men når jentene slo til, var det med diamantglitrende låtmateriale og sprakende initiativ. «Destiny Fulfilled» består derimot av jevn, men lunken crooning. Ingen av låtene har samme hitpotensial som singelklassikere som «Say My Name» eller «Survivor».

Det Rodney Jerkins-produserte åpningssporet «Lose My Breath» har riktignok en beat som ville fått gardemusikken til å gå av hengslene, men melodien er likevel daffere enn døgngammelt potetgull. Og slik er dessverre hele albumet. Et pent, men uinteressant pliktløp.

Det kan faktisk virke som om jentene har mistet sin ungdommelige stå-på-evne, og heller begynt å ta fargebad for å roe sjela. På den annen side - hvorfor jobbe hardt med nye låter når man kan bruke inntektene fra 40 mill. solgte plater langs Rodeo Drive?

image: Lunkent pliktløp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media