Mingler: Steven Van Zandt møtte to av landets mektigste menn under sitt norgesbesøk. Her står han på scenen på Valle Hovin forrige lørdag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Mingler: Steven Van Zandt møtte to av landets mektigste menn under sitt norgesbesøk. Her står han på scenen på Valle Hovin forrige lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Lunsj med Jens, frokost med Trond

Little Steven i godt selskap.

Bruce Springsteens gitarist Steven Van Zandt, eller Little Steven som han blir kalt, har med sitt engasjement for norsk rock og ikke minst tv-serien «Lillyhammer» etablert seg som en trofast norgesvenn.

- Møtte Giske Den siste uka har han og «The Boss» spilt tre konserter i Norge, i tillegg til opptredenen under minnekonserten 22. juli. Little Steven fikk også innvilget et ønske om et privat møte med statsminister Jens Stoltenberg i statsministerboligen.

- Jens er en fantastisk fyr, vi snakket om alt mulig og det var veldig hyggelig, sa Van Zandt til VG etter møtet.

Men også nærings- og handelsminister og Springsteen-fan Trond Giske tok seg tid til en prat med Van Zandt. Lasse Hallberg, produsent for «Lilyhammer», bekrefter overfor Dagbladet at de to møttes på Nighthawk Diner i Oslo til en frokost.

- De kjenner hverandre fra den tiden Trond var kulturminister, og møtes alltid når Steven er i Oslo. Det er ikke noe hokus pokus, sier Hallberg.

Snakket om «Lilyhammer» Van Zandt og Giske møttes blant annet i 2008, og snakket om norsk musikk og mulighetene for eksport til USA.

- Vet du hva de snakket om denne gangen?

- De kom nok helt sikkert inn på «Lilyhammer» og den fantastiske suksessen serien har hatt i USA. Men jeg var ikke der, så jeg vet ikke, sier Hallberg.

Kjempesuksess Den første sesongen av «Lilyhammer» ble sendt på NRK i vinter, og hadde seertall på rundt en million. I USA er serien tilgjengelig på Internett via streamingtjenesten Netflix. Sesong én er også kjøpt inn av britiske BBC.

Netflix har ikke villet gå ut med seertall, med i et intervju med NRK tidligere i sommer røpet Van Zandt at over 1,5 millioner unike brukere hadde sett serien i USA.

Samtidig sa Van Zandt at de ville trenge tre ganger så stort budsjett for å lage sesong to av den populære serien.

Rockeminister: Næringsminister Trond Giske er Springsteen-fan og har etter hvert blitt godt kjent med Steven Van Zandt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Rockeminister: Næringsminister Trond Giske er Springsteen-fan og har etter hvert blitt godt kjent med Steven Van Zandt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer