HOLLYWOOD-GLIS: Stig Henrik Hoff fikk bokstavelig talt en smak av Hollywood under innspillingen av «The Thing».  Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
HOLLYWOOD-GLIS: Stig Henrik Hoff fikk bokstavelig talt en smak av Hollywood under innspillingen av «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella PicturesVis mer

- Lunsjbordet var så jævla stort

Maten var det som imponerte «The Thing»-gutta aller mest ved Hollywood-produksjonen.

(Dagbladet): Stig Henrik Hoff jakter, og blir jaktet på, i storfilmen «The Thing». Skrekkfilmen er ikke sequelen, men prequelen til filmen fra John Carpenters kultfilm «The Thing» fra 1982.

- Jeg skulle se «Eksorsisten» med noen kamerater da jeg var sånn 14-15 år gammel, men jeg måtte gå ut fordi det var så skummelt. Jeg satte meg på mopeden min og tok en røyk mens jeg ventet på de andre gutta, forteller Stig Henrik Hoff til Dagbladet.

Hoffs første møte med skrekken var en blandet opplevelse, men jo eldre en blir, jo mer tjukkhudet blir man og.

- Det er jo kult når kona mi skvetter av noe jeg ikke synes er så ille, humrer han.

- Egne busser med mat Han, sammen med en god dose andre nordmenn, har roller i filmen som har premiere på norske kinoer mandag kveld. 

Jørgen Langhelle, Trond Espen Seim, Jo Adrian Haavind, Ole Martin Aune Nilsen og Kristoffer Hivju har også fått en smak av Hollywood etter innspillingen av «The Thing».

- Alt er så stort, bare lunsjbordet var rett og slett jævla svært, sier Hoff.

Hoff, Langhelle og resten av gutta ble imponert over den amerikanske craft service som ble tilbudt på settet.

- De hadde egne busser med mat, du kunne få hva du ville. De har et ordtak der som sier at «craft service made Marlon Brando fat», og jeg tror det ligger noe i det, ler Jørgen Langhelle.

GOD STEMNING: Jørgen Langhelle og Trond Espen Seim hadde med seg sine bedre halvdeler på kinopremiere av «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
GOD STEMNING: Jørgen Langhelle og Trond Espen Seim hadde med seg sine bedre halvdeler på kinopremiere av «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures Vis mer

Han nevner skåler med godsaker, mengder av hvitt brød og peanøttsmør og syltetøy.

Også Jo Adrian Haavind ble imponert av maskineriet bak produksjonen.

- Jeg ble ydmyk da jeg så hva som skulle til for at vi skulle se bra ut eller hvis vi ville ha noe. Kaffen var alltid klar, og du kunne få hvilken som helst frokost du ville.

- Hollywood er jo en pengemaskin der alt er rettet inn mot at det både skal være så lønnsomt og så bra som mulig, sier han.

- Gjorde god norgesreklame Jørgen Langhelle og Stig Henrik Hoff ble kalt «double trouble» på settet. De to syntes det var viktig å løfte stemningen da folk ble slitne etter lange dager med mye jobbing.

- Det at vi vitset satte teamet pris på. Det ble kallenavnet vårt. Jeg tror nok vi ble opplevd som ujålete. Vi nordmenn gjør ikke forskjell på folk, vi snakker likt med en fra staben som med en skuespiller, sier Langhelle.

- Det er utrolig hierarkisk der. Men de ble overrasket over hvor inkluderende vi var. Vi gjorde bra reklame for Norge, ja.

Langhelle hevder selv han hverken er en skrekkfilmfantast, eller særlig lettskremt.

Tør ikke se skrekkfilm alene Det er derimot Kristoffer Hivju.

- Jeg er generelt veldig redd for skrekkfilmer og tør ikke se dem alene. Jeg klamrer meg gjerne fast i naboen.

GLEDET SEG: Kristoffer Hivju gledet seg til premiere på «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
GLEDET SEG: Kristoffer Hivju gledet seg til premiere på «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures Vis mer

Kanskje derfor hadde han likt å spille gærning.

- Det hadde vært deilig å få en øks og bare hogge løs, ja. Men det måtte vært en blanding av menneske og monster.

Heller ikke Ole Martin Aune Nilsen, som spiller en liten rolle som helikopterpilot i filmen, er veldig begeistret for skrekk, og innrømmer at det ikke er favorittsjangeren hans på lerettet.

- Jeg ble veldig skremt av å se «The Shining» i sjetteklasse alene hjemme i kjelleren. Etter det har forholdet til skrekkfilmer vært anstrengt, så du kan vel si at jeg er litt skvetten når det kommer til denslags. Men nå høres jeg ut som den pysa da...

- Kunne ha mareritt i flere uker Jo Adrian Haavind spiller Henrik, som er den første som blir angrepet i filmen.

- Du kan si at min rolle er å dø.

Men selv om Haavinds rollefigur har kort levetid i «The Thing», er skuespilleren fan av skrekkfilmer.

- Jeg liker følelsen du får. Men da jeg var liten kunne jeg ha mareritt i flere uker etter å ha sett «Haisommer». Men det er spennende med det stinget man får i kroppen.

På kinopremieren i Oslo mandag kveld, var alle fem skuespillergutta på plass. Også noen andre kjente fjes hadde tatt turen for å få med seg skrekkfilmen.

- Forventer å bli skremt Blant dem var fiolinist Marte Krogh (36) og millionær-kjærsten Jan Haudemann-Andersen, som var på plass for å få med seg skuespillerprestasjonene til kompisen Stig Henrik Hoff.

PREMIEREKLAR: Jan Gunnar Røise har også en rolle i «The Thing» og hadde kledd seg en premiere verdig. Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
PREMIEREKLAR: Jan Gunnar Røise har også en rolle i «The Thing» og hadde kledd seg en premiere verdig. Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures Vis mer

- Vi gleder oss veldig til å se ham. Det er derfor vi er her, sa Krogh.

Den gravide 36-åringen, som er rundt seks måneder på vei, viste frem den bulende babymagen under en stram, sort genser.

- Jeg er i veldig fin form. Alt er bare bra, forsikret hun.

Hun og kjæresten hevdet at de ikke er spesielt opptatt av skrekkfilmer, men håpet likevel det skulle bli spennende, og forventet å bli litt skremt i kinosalen.

GLEDET SEG TIL Å SE KOMPISEN: Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen håpet på å bli skremt av «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
GLEDET SEG TIL Å SE KOMPISEN: Marte Krogh og Jan Haudemann-Andersen håpet på å bli skremt av «The Thing». Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures Vis mer