Lure onkel Skrue

Hvor er onkel Skrue egentlig? Gjett en gang.

BARNAS STJERNER: Ariel er en av «superstjernene» introdusert av Mikke på det omreisende showet Disney on Ice. Her isdanser Melanie Carrington ved en tidligere forestilling i Australia.   AFP PHOTO/William WEST
BARNAS STJERNER: Ariel er en av «superstjernene» introdusert av Mikke på det omreisende showet Disney on Ice. Her isdanser Melanie Carrington ved en tidligere forestilling i Australia. AFP PHOTO/William WEST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvor er Dolly? De var der nesten alle sammen. Mikke, Minnie, Donald og Langbein ønsket velkommen. De tok piruetter på isen og lovet et forrykende show. Oslo spektrum var fylt til randen av tusenvis av glitrende barneøyne.

Jeg kom sammen med to spente småjenter med finstasen på. Et flertall av jentene i publikum hadde visst fått nye kjoler til jul. I turkise og sølv glitret de som Elsa selv.

Disneys omreisende isdans-show fantes ikke da jeg var liten, men Donald-blader hadde vi. De kostet sju kroner og femti øre, nøyaktig det samme som jeg fikk i ukelønn. Siden jeg måtte kjøpe lørdagsgodteriet mitt selv, ble antikvariatet redningen. Jeg følte meg like lur som onkel Skrue der jeg satt med blader til en, femti og en knitrende pose smågodt.

På vei inn til salen måtte vi gjennom et titalls salgsboder som glitret i lysende leker og blått sukkerspinn. Køene var så lange at det var håpløst å stille seg i dem, men vi fant til slutt plassene våre på første rad. Også der var det boder, og smilende, vandrende salgspersonale med armene fulle av popcorn og slush. Jeg hadde visst akkurat nok penger i lomma til en liten popcorn på deling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.