Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Lure onkel Skrue

Hvor er onkel Skrue egentlig? Gjett en gang.

BARNAS STJERNER: Ariel er en av «superstjernene» introdusert av Mikke på det omreisende showet Disney on Ice. Her isdanser Melanie Carrington ved en tidligere forestilling i Australia.   AFP PHOTO/William WEST
BARNAS STJERNER: Ariel er en av «superstjernene» introdusert av Mikke på det omreisende showet Disney on Ice. Her isdanser Melanie Carrington ved en tidligere forestilling i Australia. AFP PHOTO/William WEST Vis mer
Meninger

Hvor er Dolly? De var der nesten alle sammen. Mikke, Minnie, Donald og Langbein ønsket velkommen. De tok piruetter på isen og lovet et forrykende show. Oslo spektrum var fylt til randen av tusenvis av glitrende barneøyne.

Jeg kom sammen med to spente småjenter med finstasen på. Et flertall av jentene i publikum hadde visst fått nye kjoler til jul. I turkise og sølv glitret de som Elsa selv.

Disneys omreisende isdans-show fantes ikke da jeg var liten, men Donald-blader hadde vi. De kostet sju kroner og femti øre, nøyaktig det samme som jeg fikk i ukelønn. Siden jeg måtte kjøpe lørdagsgodteriet mitt selv, ble antikvariatet redningen. Jeg følte meg like lur som onkel Skrue der jeg satt med blader til en, femti og en knitrende pose smågodt.

På vei inn til salen måtte vi gjennom et titalls salgsboder som glitret i lysende leker og blått sukkerspinn. Køene var så lange at det var håpløst å stille seg i dem, men vi fant til slutt plassene våre på første rad. Også der var det boder, og smilende, vandrende salgspersonale med armene fulle av popcorn og slush. Jeg hadde visst akkurat nok penger i lomma til en liten popcorn på deling.

Hvor er Elsa? Anna? Svein? Showet sparte selvsagt det beste til slutt. Mikke presenterte i rask rekkefølge den ene superstjernen etter den andre; Den lille havfruen, Rapunzel, Skjønnheten og Udyret.

Den eneste drikken jeg kunne se, var små plastkrus med slush til 150 kroner. Heldigvis hadde jeg gitt jentene masse vann før vi gikk inn. Men de måtte selvsagt få noe i pausen. Det ble sukkerspinn. Det var blått og kostet 160 kroner.

Ååå, kan vi få? Samtlige benkerader i Oslo spektrum blinket i blått, rødt og gult. Klart jentene måtte få en tryllestav. Lykken kostet drøye hundrelappen mer enn sukkeret. Kvaliteten tilsier at den aldri vil finnes på bruktbutikker.

Hvor var onkel Skrue? På bakrommet, selvsagt. Og telte penger. Han er visst like lur ennå.