Lurer du på hvem som angriper APs hjemmeside?

Møt Anonymous.

MASKERTE NETTAKITVISTER: - Du trenger ikke lenger en atombombe for å føre krig, sier medlemmene av Anonymous. Foto: Lars Myhren Holand
MASKERTE NETTAKITVISTER: - Du trenger ikke lenger en atombombe for å føre krig, sier medlemmene av Anonymous. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Har du prata drit?

Det er 14. mars og en ny Anonymous-aksjon er i emning på bildeforumet 4chan. Mellom forespørsler etter obskure porrbilder og en endeløs tråd om katastrofen i Japan har en 41 sekunder lang mobilvideo fra en australsk skolegård dukket opp.

Ritchard, en aggressiv og senete 12-åring, går opp i ansiktet til en rimelig rund 15-åring, Casey, griper skjorta hans og slår ham hardt i ansiktet. Kompisen som filmer opptrinnet ler.

- Go Ritchard!

Så snur det, helt uventet. Casey griper Ritchard, løfter ham opp ned og slenger ham hodestups i betongen. Mobberen forsøker å reise seg. Beina vakler, han snubler bortover i ørska og støtter seg mot en vegg.

Smerten er ille, og verre skal det bli, for idet klippet slutter, våkner Anonymous. En 12 år gammel gutt har nettopp fått tusenvis av usynlige fiender over hele verden innstilt på å finne ham, ødelegge livet hans og deretter le av det.

På mandag ble Ritchards fiender bli Arbeiderpartiets fiender. Da stemte Stortinget for Datalagringsdirektivet, som innebærer at informasjon om hvem nordmenn kommuniserer med på mail og telefon, samt når og hvor kommunikasjonen fant sted, skal lagres i 12 måneder i kriminalitetsforebyggende henseende. Allerede rundt juletider i fjor truet tre norske Anonymous-medlemmer med å angripe Arbeiderparti-nettsidene om dette blir realisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer