«Squid Game» på Netflix:

Lures trill rundt i utspekulert spøk

Flere fans av den populære Netflix-serien har mottatt e-poster som tilsynelatende gir dem en smakebit av sesong 2. Problemet er at det er svindel.

POPULÆR: Netflix-serien Squid Game har tatt seerne med storm og ligger an til å bli den mest strømmede serien. Video: Netflix. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert

Den sørkoreanske serien «Squid Game» har tatt verden med storm etter den ble lansert på Netflix i september. Den ligger an til å bli Netflix' mest sette serie noensinne, og har vært på topplistene i Norge i flere uker. I oktober var serien verdsatt til 7,5 milliarder kroner.

I «Squid Game» er handlingen lagt til en gruppe mennesker med stor gjeld, som sier ja til å bli med i et spill for å vinne en stor pengepremie. I serien konkurrerer deltakerne i barneleker, og underveis blir en etter en eliminert.

På sosiale medier har også serien fått mye oppmerksomhet. På TikTok har hashtagen #SquidGame blitt sett mer enn 53 milliarder ganger.

Svindlere har tydeligvis merket seg interessen for «Squid Game», og flere fans av serien mottar nå svindelmailer som fører med seg skadelig programvare til deres enheter, ifølge cybersecurity-plattformen Proofpoint.

Lokker med tilgang til sesong 2

Ifølge Proofpoint skal tusenvis av e-poster, hovedsakelig i USA, være sendt ut til brukerne der de blir bedt om å fylle ut et Excel-dokument. Ved å gå inn i dokumentet blir skadelig programvare lastet ned til maskinen.

I e-posten lokkes det med at brukerne kan få tilgang til sesong 2 av serien, før alle andre.

- Få tidlig tilgang til den nye sesongen av Squid Game. Ny historie, nytt spill, nye utfordringer. Fyll ut et kort dokument for å få tilgang, skal det ha stått i e-postene.

SVINDEL: Dette er en av e-postene som brukerne mottar der de lokkes med å kunne se sesong 2 av «Squid Game». Foto: Proofpoint.
SVINDEL: Dette er en av e-postene som brukerne mottar der de lokkes med å kunne se sesong 2 av «Squid Game». Foto: Proofpoint. Vis mer

Svindel mot skuespillere

Foreløpig er bare første sesong av serien utgitt, og verken serieskaperne eller Netflix har offentliggjort om serien får ny sesong.

En liknende svindel foregår også rettet mot skuespillere. Ifølge Proofpoint har flere skuespillere mottatt e-poster der de skal få mulighet til å bli en del av rollebesetningen i TV-serien.

Som nevnt er det så langt ikke bekreftet at det blir ny sesong av serien. Regissør Hwang Dong-Hyuk uttalte til BBC i oktober at han vil lage flere filmer før han eventuelt starter planleggingen av ny sesong.

- Jeg blir ganske sliten av tanken. Men hvis jeg skulle, så ville jeg ikke gjort det alene. Da skulle jeg hatt et større team, sa Hwang til BBC.

SNAKKIS: Akkurat nå er det én serie alle snakker om; «Squid Game». Serien troner på toppen over den mest strømmede serien i verden, og det er ikke uten grunn. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer