Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tiger King»

Lurt av stygg spøk

«Tiger King»-stjerne og dyrevernsaktivist Carole Baskin ble rundlurt til å spille inn hilsen til kjente overgripere.

LURT: Selv om mange har prøvd å få «Tiger King»s Carole Baskin i tale, er det ingen som har klart det ennå. Nå har derimot to Youtube-prankere fått til nettopp det, og det på en litt uvanlig måte. Video: Youtube/Josh Pieters & Archie Manners / Rød Løper Vis mer

Dyrevernsaktivisten Carole Baskin ble verdenskjendis over natta etter Netflix' spinnville dokuserie «Tiger King», men i månedene etter Netflix-suksessen var det stille fra 59-åringen.

Det aller første intervjuet ga hun til Youtube-komikerne Josh Pieters og Archie Manners - som brukte forhåndsinnspilte lydopptak til å lure Baskin til å tro at hun var med på kveldsshowet «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon».

Ifølge CNN tok Baskin spøken med et smil - men nå har hun blitt offer for et pek av hakket mer ondsinnet art.

Lurt

Den australske komikeren Tom Armstrong bestilte nemlig følgende hilsen via appen Cameo, en videotjeneste hvor privatpersoner kan bestille personlige videoer fra kjendiser, youtubere, influencere og liknende - mot betaling:

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

- Hei, alle dere kule katter og kattunger. Dette er Carole Baskin fra Big Cat Rescue. Hei, Rolf Harris! Alle barna dine vil si til deg at du virkelig har berørt dem, og at de elsker alt du har gjort for dem. Jeg hører det er mange gode historier om deg og din beste venn, Jimmy Savile. Gleder meg til å høre dem! sier Baskin, før hun avslutter med et slengkyss.

Den tidligere musikeren og entertaineren Rolf Harris ble dømt for seksuelle overgrep mot fire mindreårige jenter i 2014, ifølge BBC.

Mediepersonligheten Jimmy Savile ble gjenstand for et tresifret antall overgrepsanklager etter sin død i 2011, og har blitt gransket posthumt av det britiske politiet. To granskninger konkluderte med at Savile kan ha begått flere hundre overgrep over et halvt århundre, ifølge The Guardian.

Svarer

Armstrong er kjent for liknende spøker i sosiale medier. Tidligere har han lurt «7th Heaven»-skuespiller Beverley Mitchell til å gi en hilsen til Ivan Milat - en kjent Australsk seriemorder. Det skriver The Hollywood Reporter.

Baskin sier til den britiske tabloidavisa Metro at hun aldri har hørt om verken Harris eller Savile, og at hun aldri ville spilt inn beskjeden dersom hun gjorde det.

- Jeg er overrasket over hvor langt enkelte er villige til å gå for å dra ryktet mitt gjennom søpla - og hva de er villige til å betale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!