<strong>SLEM PIKE:</strong> Bloggeren bak «Flinke piker» avslører at hun bare er én person, og ikke tre. Hun er i slutten av tjueårene, og ikke i begynnelsen av tjueårene.
Men hun vil være anonym. Foto: Jo Straube / Dagbladet
SLEM PIKE: Bloggeren bak «Flinke piker» avslører at hun bare er én person, og ikke tre. Hun er i slutten av tjueårene, og ikke i begynnelsen av tjueårene. Men hun vil være anonym. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

Lurte 100 000 nordmenn med oppdiktet sexblogg

«Flinke piker» er egentlig en 28 år gammel skribent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På sexbloggen flinkepiker.org har man det siste året blant annet kunnet lese historier om å ha analsex for første gang og hvordan det er å spy i skrittet til en jente under oralsex.

Hvert av innleggene har blitt signert med navnene «Linnéa», «Emma» eller «Chantal», og bloggen har vakt stor oppsikt. Både Dagbladet.no, VG og mannebladet Alfa har viet dem stor plass. Bloggen skal på det meste ha hatt godt over 100 000 lesere.

Fri fantasi Nå kan Dagbladet avsløre at innholdet på bloggen er fiktivt og at den ikke har blitt skrevet av tre frimodige unge jenter på St. Hanshaugen, men av en kvinnelig skribent på 28 år med god fantasi.

- Dette var en lett blanding av «The Hills» og «Tangerudbakken» i bloggform. Det trenger ikke være sant for at det skal være underholdende, sier jenta bak bloggen til Dagbladet FREDAG.

Ville ikke skrive emoblogg Kvinnen som diktet opp «Linnéa», «Emma» og «Chantal» sier at hun gjerne kunne blogget om seg selv, men «at det ville blitt en emo-blogg skrevet av ei småfeit jente i 20-årene - noe jeg ville spare verden for».

- Jeg var drittlei rosabloggere som får deg til å føle deg som en bleikfeit taper med tynt hår. Se heller opp til jenter som ikke er tilsynelatende perfekte, men som allikevel har guts, humor og trua på seg selv. Det er bedre å se opp til noen som ikke finnes, enn det er å se opp til selvbrunings-oransje idioter med dårlige hairextensions og fritidsproblemer. Sex ble min måte å få frem poenget på. Jeg ville at leserne skulle bruke hodet litt og innse at det meste er normalt når det kommer til både kropp og følelser. Jeg har selv vært ung, usikker, livredd for det meste, ensom, alt. Jeg har hatt spiseforstyrrelser og opplevd overgrep, og gudene skal vite at jeg ikke er alene. Jeg har i stor grad blogget om mine egne issues, bare ikke som meg selv, sier skribenten, som ønsker å være anonym inntil videre.

Fulgt av kronprinsparet Da hun skulle finne på karakterene «Linnéa», «Emma» og «Chantal» så hun på hva som funket i tv-verden. Hun formet karakterene slik at flest mulig kjente seg igjen i dem.

- Det blir som «Sex og singelliv» eller andre jenteserier - karakterene blir laget slik at «alle» seerne har ei eller flere de relaterer til. Jeg ville ha tre personligheter, og personlighetene kom frem litt etter litt. I begynnelsen var Emma blond og naiv, og plutselig var hun den fandenivoldske, selvsikre og selvironiske. Jeg trengte ei som kunne være både usikker og småtøff, og det ble Linnéa. Måtte også
ha ei som var litt av alt, og det ble Chantal.

Da hun blogget om at kronprinsparet fulgte Flinke piker-bloggens seksuelle eskapader på Twitter i høst, førte det til to artikler på Dagbladet.no. Litt over en måned senere kom hun også på forsida i VG. Da var veien til 100 000 sexblogglesere kort.

<strong>SEXBLOGG:</strong> Bloggen Flinke piker har fascinert tusenvis av lesere med sine skildringer av sexlivet til tre unge Oslo-jenter. Nå avslører skribenten bak at «Linnéa», «Emma» og «Chantal» og deres historier er oppdiktet. FAKSIMILE: FLINKEPIKER.ORG
SEXBLOGG: Bloggen Flinke piker har fascinert tusenvis av lesere med sine skildringer av sexlivet til tre unge Oslo-jenter. Nå avslører skribenten bak at «Linnéa», «Emma» og «Chantal» og deres historier er oppdiktet. FAKSIMILE: FLINKEPIKER.ORG Vis mer

- Det tok egentlig av i vår, men det ble galskap etter det med kronprinsparet i høst. Hadde 66.000 lesere den dagen det ble kjent. Husker ikke hvor mange det var da pikene kom på forsiden av VG, men det var godt over 100.000.

- Hva er greia med Kronprinsparets on-off-forhold til deg på Twitter?

- It's complicated. Jeg begynte å følge kronprinsparet, og de fulgte bloggen tilbake. Jeg blogget om det, og plutselig lå det en sak på Dagbladet.no. Så sluttet kronprinsparet å følge Flinke Piker. Jeg trykket samme dag på «unfollow kronprinsparet», og så på «follow» noen sekunder senere. Bare for å sjekke om de ville gjøre den samme feilen igjen. Det gjorde de. Nå har de blokkert Flinke Pikers Twitterprofil, etter å ha fulgt pikene tre ganger.

Manipulert bloggstatistikk 28-åringen forteller at hun la ned et enormt arbeid i bloggen for å gjøre den kjent for allmuen. Et av stegene var å manipulere Blogglisten.no, som rangerer landets mest populære blogger.

- I begynnelsen laget jeg et script som autorefreshet bloggen tusenvis av ganger hver dag, slik at jeg kom høyt opp på Blogglisten.no (de talte sidevisninger og ikke unike brukere). Jeg skrev alle kommentarene i bloggen min selv, slik at det skulle se ut som om jeg hadde mange lesere. Etter en stund - etter at laptoppen min hadde tatt kvelden på grunn av den sinnssyke autorefreshingen - var Flinkepiker.org blitt kjent. Folk leser jo det de finner øverst på blogglistene. Da var det bare å blogge som faen, minst tre ganger til dagen, slik at folk alltid måte innom for å sjekke om det var kommet noe nytt. Jeg har utnyttet sosiale medier for det det er verdt. Trålet nettforumer, postet linker over alt, vært på Twitter, Facebook, andre blogger, lært meg html, brukt ord og navn i innleggene som Google liker, snikreklamert for bloggen i diskusjonsfelt, utnyttet Twingly, you name it. Fra bloggen ble startet i desember i fjor til nå, har jeg altså blitt en skikkelig geek.

- Hvorfor har du bestemt deg for å legge ned bloggen?

- Fordi jeg har oppnådd det jeg ville.

<strong>AVISOPPSLAG:</strong> Slik så dobbeltsideoppslaget om bloggen «Flinke piker» ut i VG den 6. november. Faksimile: VG
AVISOPPSLAG: Slik så dobbeltsideoppslaget om bloggen «Flinke piker» ut i VG den 6. november. Faksimile: VG Vis mer

- Hvordan kan det ha seg at både VG, Dagbladet og Alfa har kjørt intervjuer med tre ikke-eksisterende jenter? Med bilder og det hele?

- Nå ja. Jentene på bildene er av meg og to venninner som i stor grad har vært med på prosjektet, og bildene ble tatt av en fotograf som oppriktig trodde vi var Flinke Piker. Foreløpig er det kun Dagbladet Fredag som har krevd beviser for at «vi» finnes. Resten av mediene har ukritisk gått av hengslene på grunn av komboen «blogg+unge jenter+sex».

- Mediene gikk av hengslene Skribenten tror imidlertid ikke hun har lurt noen av leserne sine til å tro at det var på ekte når hun skrev blogginnlegg som het «Young, dumb and full of cum» og handlet om hvordan det kan gå når sæden renner ut etter samleiet på et upassende sted.

- Jeg tror ærlig talt de fleste leserne har sett på bloggen som underholdning, ikke som dagboken til tre kåte jenter fra Bestum. De som virkelig trodde på Flinke Piker, tror sikkert at «The Hills» var ekte også. Jeg lærte tidlig av de hundrevis av mailene som kom inn daglig at jenter kun vil høre «du, det er helt normalt. Slapp av», enten det gjelder lange kjønnslepper eller forskjellige størrelse på puppene, kjærlighetssorg eller tunge tanker. Jeg ville bare fortelle dem «faen heller, du er bra som du er. Selv om kjønnsleppene dine blafrer og puppene dine henger nedpå knærne», men jeg forstår selvsagt at noen blir skuffet av å lese at pikene ikke finnes. Det klarer jeg helt fint å leve med. Overfor journalister: Går sex foran skepsis, så har vi et problem. Når det er sagt, ble ting litt større enn jeg trodde. Det jeg trodde skulle være en liten notis i VG, ble svære greier og tittelen «Disse jentene sa nei til Trekant!» på forsiden. Jeg bæsjet litt på meg da jeg så avisa på Rema. Magnus Rønningen gjorde det klart i lederen sin at Alfa aldri hadde møtt pikene. Dagbladet.no laget jo først en sak uten å en gang ha henvendt seg til «oss», så jeg vet ikke. Jeg burde nok ha litt dårligere samvittighet enn jeg har, men faen heller. Jeg har ikke skadet annet enn egoet til gutter som tror at jenter er idioter som ikke bryr seg om pikkstørrelser og egen nytelse.

Selv om hun nå røper at hun står bak karakterene Linnéa, Chantal og Emma, vil hun ikke offentliggjøre sitt eget navn.

- Foreløpig skal Flinkepiker.org stå som den er. Så får vi se hva som skjer videre


<strong>NORGES BESTE VORSPIEL:</strong> Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om:


&bull; Hun har vært pynt i videoene til Ludacris og Justin Bieber.

Alexandra Joner (20)

gleder seg til at mannfolka skal være pynt i hennes videoer.


&bull; Les hele historien om hvordan

Flinke piker

manipulerte seg til bloggtoppen i Norge&bull; Vi har snakka med folka vi har

trua på

i 2011
NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om: • Hun har vært pynt i videoene til Ludacris og Justin Bieber. Alexandra Joner (20) gleder seg til at mannfolka skal være pynt i hennes videoer. • Les hele historien om hvordan Flinke piker manipulerte seg til bloggtoppen i Norge • Vi har snakka med folka vi har trua på i 2011 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer