GJENOPPSTÅTT: Dave Wyndorf har lenge slitt med rusproblemer, men har nok en gang klart å reise kjerringa. Monster Magnet er i praktslag på sin nye plate. Foto: Indie Distribution
GJENOPPSTÅTT: Dave Wyndorf har lenge slitt med rusproblemer, men har nok en gang klart å reise kjerringa. Monster Magnet er i praktslag på sin nye plate. Foto: Indie DistributionVis mer

Lurte døden igjen

Dave Wyndorf friskmeldes med nytt Monster-album.

ALBUM: Det har ikke sett spesielt lyst ut for Dave Wyndorf de siste årene. Overdoser, konsertavlysninger og rehabiliteringsklinikker har blitt en del av hverdagen for det bejublede stonerrockensemblet, Monster Magnet.

Den gamle arbeidshesten har likevel en tendens til å komme tilbake igjen og igjen. Heldigvis for Wyndorf og alle oss andre.

Tre år har gått siden «4-Way Diablo» og det er en stor glede å meddele at det blåser friskere i kastene på spiller nye «Mastermind» enn på lenge.

«Mastermind»

Monster Magnet

5 1 6
Plateselskap:

Napalm Records/Indie Distribution

Se alle anmeldelser

Det er ikke mange igjen av de lett omsettelige radiolåtene fra «Monolithic Baby!», eller de store groovene som sendte «Powertrip» til stjernehimmelen. «Mastermind» er mer god gammeldags valiumståke, bly i skotuppene og ulmende psykedelia.

«Hallucinating Bomb» kverner rundt et sakralt og stampende vers, «Perish in Fire» er Wyndorf i det fandenivoldske hjørnet med et hektisk 70-tallsdriv, mens «Time Machine» er neddempet og reflekterende.

Alt godt i Monster-land i denne runden. Takk for det.

Lurte døden igjen