Lurte kjendiser for millioner

En lur investeringsrådgiver lurte kjendiser som Leonardo diCaprio, Matt Damon og Alanis Morisette for 20 millioner dollar.

Investeringsrådgiveren Dana Giacchetto fikk styrtrike Hollywood-kjendiser til å tro at han skulle gjøre dem enda rikere. Leonardo diCaprio, Ben Affleck, Matt Damon og Alanis Morrisette er noen av kjendisene som investerte i Giacchettos pengeforvaltningsselskap Cassandra Group, melder amerikanske ABC News.

Men nå er Giachetto siktet for å ha løyet om hvor mye penger selskapet tjente og for å ha brukt den ene klientens penger for å dekke tapet for en annen klient. Han er også siktet for å ha stukket mye av pengene i egen lomme og for å ha lånt ut millioner av dollar til vennene sine.

- Jeg har ennå ikke snakket med min klient, så foreløpig kan jeg si lite, sier Giachettos advokat, Andrew Levander i en foreløpig kommentar.

De føderale etterforskerne mener blant annet at det populære rockebandet Phish tapte 4 millioner dollar etter investeringer i selskapet.

Pengene brukte den lure investeringsrådgiveren til et vilt jetsetliv, med dyre reiser og fasjonable penthouse-leiligheter i SoHo, et av Manhattans mest attraktive strøk.

Men ikke alle var like imponert av Giachettos livsstil:

- Til og med da selskapet tjente penger, så ikke investorene snurten av en eneste dollar, sier en av investorenes advokater til ABC.

16. mars raidet FBI-agenter kontoret hans og beslagla dokumenter, og i forrige uke ble datamaskinene hans beslaglagt.

Hovedpersonen er for tiden i utlandet, og ifølge advokaten hans er det foreløpig usikkert når han kommer tilbake.