BAND ELLER IKKE: Slik framstår den amerikanske artisten Jered Threatin i videoen, som er en del av promopakka. «Bandet» booket en rekke jobber i England, men dukket aldri opp. Foto: Youtube/bandets video
BAND ELLER IKKE: Slik framstår den amerikanske artisten Jered Threatin i videoen, som er en del av promopakka. «Bandet» booket en rekke jobber i England, men dukket aldri opp. Foto: Youtube/bandets videoVis mer

Threatin

Lurte konsertsteder trill rundt. Bare tre personer dukket opp

Juksebandet Threatin bløffet seg til konserter i England.

Det Los Angeles-baserte «bandet» med Jered Threatin i spissen har booket en rekke konsertsteder som The Underworld i London, Trillians i Newcastle og Exchange i Bristol.

I sosiale medier forteller «bandet» om mange solgte billetter, men det meste er bare løgn, tull og fanteri, skriver The Guardian.

Ekstrem forfengelighet

Det skal totalt bare ha blitt solgt en håndfull billetter. På konsertstedene skal maksimalt to-tre mennesker dukket opp. Utestedene har kalt inn vakter og baransatte, og det merkelige er at Threatin skal ha betalt eller garantert for arrangørbeløpet på forhånd.

Flere britiske aviser forteller om denne historien, bl.a. Metal Injection og BBC.

De spør om det kan være av kunstrockens største spøker, eller en ekstrem form for forfengelighet, som også kan ha kostet «drømmebandet» mye penger?

Threatin bruker sosiale medier for hva de er verdt. Låta «Living Is Dying» ligger også ute på YouTube.

Dikt og fanteri

«Bandet» har diktet opp historien knyttet til plateselskapet Superlative Music Recordings, som skal ha eksistert siden 1964. Managementet er StageRight Bookings. Men alt er bare bløff.

Det eneste man finner med å søke på disse, er en Threatin-logo og div. Threatin-informasjon.

Threatin har gått ut vi Twitter og Facebook og vist til at de har mange følgere. Der har bløffbandet klart å engasjere lokale supportband, som i god tro har møtt opp på spillesteder det ikke har dukket opp noen konsertgjengere.

Irriterer musikere

Adam Gostick, en trommeslager i Birmingham-bandet The Unresolved, som ble hyret til å spille support for Threatin, sier til Discovered Magazine:

- Det irriterer meg at noen er i stand til å gjøre dette. Det er vanskelig som det er å få innpass på spillesteder. Så kommer Threatin og bløffer seg rett inn.

En annen konsertgjenger, som dukket opp på en av disse fake-konsertene, kjøpte en Threatin-skjorte. På Twitter forteller hun at hun syntes synd på bandet fordi hun var den eneste som dukket opp på konserten. Dagen etter ble hun kjent med bløffen.

Under jorda

Både Facebook og Twitter-kontoene til Threatin skal, ifølge britiske medier, ha blitt stengt. Men interessen rundt «bandet» fortsetter - uten at mannen bak ser ut til å bruke den økende medieinteressen til å promotere sin drøm om å bli rockestjerne.

Det ser ut til at Jered Threatin, som han kaller seg, er gått under jorda.

Flere medier forsøker også å komme i kontakt med Jered Threatin, uten å lykkes. Britiske medier viser også til ulike youtubere har lagt ut sine versjoner av Threatins låt «Living Is Dying».