Lurte oljesjeikene fotballverden trill rundt?

Qatar arrangerer VM i fotball for menn i 2022, er sponsor for det pågående kvinnene-VM i Frankrike, men har lagt sitt eget kvinnelandslag på is.

NORSK JUBEL: Fotball-VM pågår for full i Frankrike, men de som ønsker å spille kvinnefotball i oljestaten Qatar kan bare drømme om å delta. Foto: NTB Scanpix
NORSK JUBEL: Fotball-VM pågår for full i Frankrike, men de som ønsker å spille kvinnefotball i oljestaten Qatar kan bare drømme om å delta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

DET SÅ POSITIVT UT i 2010. I forbindelse med at Qatar søkte om å få arrangere fotball-VM i 2022, etablerte landets myndigheter et eget kvinnelandslag. Det ble spilt noen landskamper, og laget figurerte på det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) lister og rangeringer.

Mens fotball-VM for kvinner nå pågår i Frankrike med det statseide flyselskapet Qatar Airways som en av seks hovedsponsorer, er Qatar ikke lenger med i rangeringen. Det meldes heller ikke om noen aktivitet rundt kvinnelandslaget. De styrtrike sjeikene som styrer Qatar har ikke innfridd løftene om å satse på kvinnefotball.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer