Du leser nå Dagbladet Pluss

Lurte oljesjeikene fotballverden trill rundt?

Qatar arrangerer VM i fotball for menn i 2022, er sponsor for det pågående kvinnene-VM i Frankrike, men har lagt sitt eget kvinnelandslag på is.

NORSK JUBEL: Fotball-VM pågår for full i Frankrike, men de som ønsker å spille kvinnefotball i oljestaten Qatar kan bare drømme om å delta. Foto: NTB Scanpix
NORSK JUBEL: Fotball-VM pågår for full i Frankrike, men de som ønsker å spille kvinnefotball i oljestaten Qatar kan bare drømme om å delta. Foto: NTB ScanpixVis mer

DET SÅ POSITIVT UT i 2010. I forbindelse med at Qatar søkte om å få arrangere fotball-VM i 2022, etablerte landets myndigheter et eget kvinnelandslag. Det ble spilt noen landskamper, og laget figurerte på det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) lister og rangeringer.

Mens fotball-VM for kvinner nå pågår i Frankrike med det statseide flyselskapet Qatar Airways som en av seks hovedsponsorer, er Qatar ikke lenger med i rangeringen. Det meldes heller ikke om noen aktivitet rundt kvinnelandslaget. De styrtrike sjeikene som styrer Qatar har ikke innfridd løftene om å satse på kvinnefotball.

Om kvinnelandslaget bare ble brukt som middel til å sikre mennenes fotball-VM i 2022, eller om landets ledere skjønte at de hadde beveget seg inn i et kulturelt og religiøst minefelt, er usikkert. Trolig dreier det seg om en kombinasjon, men uansett er dette nok et bevis på dobbeltmoralen og kvinneundertrykkingen som hersker i de styrtrike olje- og gasslandene på Den arabiske halvøy.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.