Lurte seerne trill rundt

Illusjonist Derren Brown spilte Russisk rulett på direkten - trodde millioner av tv-seere.

Politiet bekrefter nå at det var løskrutt i pistolen som Darren Brown holdt mot hodet, melder den britiske nyhetstjenesten Ananova.

Tre millioner tv-seere fulgte spent med mens han hevet pistolen til hodet. Trakk av to ganger mot eget hodet, en gang mot en gjenstand i studio, så trakk han av med pistolen rettet mot hodet igjen.

På det femte skuddet gikk pistolen av.

Det hele sendt med noen sekunders forsinkelse til tv-seerne, som forskrekket fulgte med.

Det er kanskje ingen stor overraskelse at illusjonisten lurte dem alle, men det er ikke noen god pr for Brown at politiet nå går ut og sier at det hele var en stor bløff.

- Det var ikke skarp ammunisjon involvert og ingen var på noe tidspunkt i fare. Politiet ville ikke på noen måte tillate at noen satte seg selv i fare for å skyte seg selv, sier politimannen Lenny Harper til Ananova.

Programmet ble produsert av et selskap som har lang erfaring i filmeffekter, og de klarte å lure seerne til å tro at det ble avfyrt et skarpt skudd.

Brown fortalte seerne at det hele ble tatt opp på hemmelig sted utenfor Storbritannia for å ikke bryte britisk lov. Men lovene på kanaløya Jersey er nøyaktig like strenge.

En representant for Channel 4 sier i en kommentar at de passet på at ingen ble satt i fare, eller at noen lover ble brutt i forbindelse med programmet.

En talsmann for illusjonisten selv nekter å kommentere saken.

LURERI: Det var ingen skarpe skudd i våpenet Derren Brown holdt mot hodet.