Lurvete helt

Underholdende røverhistorie, men litt for snakkesalig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland er to forholdsvis allsidige herrer, som de siste åra nok har gjort seg mest bemerket i reklamebransjen.

Men de bokdebuterte i 2000 med krimromanen «Hillman Hunter», privatdetektiven som ble født i radioprogrammet «Herreavdelingen».

Hovedpersonen i «Døde ting», duoens andre roman, er den i høyeste grad lurvete frilansjournalisten og piratdrosjesjåføren Elmer Henriksen.

Torpedo på døra

Ved hjelp av en lang rekke dårlige bekjentskaper og en egen evne til å stikke nesen i saker han burde holde seg unna, roter han seg opp i så alvorlige problemer at han får en torpedo på døra. Men selv ikke det er nok til å avlede Elmer.

Oppfinnsomt

Underholdningsverdien i «Døde ting» er stor i mindre doser, forfatterne er oppfinnsomme språklig sett, men den snakkesalige stilen tværer til en viss grad ut handlingen.

Selve plottet er av den innviklede sorten som omfatter brannstiftelser og eiendomshandler og fiktive firmaer og millioner på spill, det er kløktig gjennomført, men ikke alt for troverdig. I all hovedsak er dette en underholdende kriminalroman/røverhistorie, men den bør leses med en stor klype salt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer