Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lurvete helt

Underholdende røverhistorie, men litt for snakkesalig.

BOK: Bjørnar Pedersen og Egil Birkeland er to forholdsvis allsidige herrer, som de siste åra nok har gjort seg mest bemerket i reklamebransjen.

Men de bokdebuterte i 2000 med krimromanen «Hillman Hunter», privatdetektiven som ble født i radioprogrammet «Herreavdelingen».

Hovedpersonen i «Døde ting», duoens andre roman, er den i høyeste grad lurvete frilansjournalisten og piratdrosjesjåføren Elmer Henriksen.

Torpedo på døra

Ved hjelp av en lang rekke dårlige bekjentskaper og en egen evne til å stikke nesen i saker han burde holde seg unna, roter han seg opp i så alvorlige problemer at han får en torpedo på døra. Men selv ikke det er nok til å avlede Elmer.

Oppfinnsomt

Underholdningsverdien i «Døde ting» er stor i mindre doser, forfatterne er oppfinnsomme språklig sett, men den snakkesalige stilen tværer til en viss grad ut handlingen.

Selve plottet er av den innviklede sorten som omfatter brannstiftelser og eiendomshandler og fiktive firmaer og millioner på spill, det er kløktig gjennomført, men ikke alt for troverdig. I all hovedsak er dette en underholdende kriminalroman/røverhistorie, men den bør leses med en stor klype salt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media